Francuzu koji je ubio sina na Šipanu, jamčevinu platio drugi sin

NA DEPOZITNI račun Županijskog suda u Dubrovniku, stiglo je 50.000 eura, kao jamstveni polog za francuskog državljanina Jacquesa A. Courreaua, koji je osumnjičen za ubojstvo 47-godišnjeg sina Robina Courreaua, sredinom prosinca prošle godine.

Navedenu svotu na račun dubrovačkog suda uplatio je netko iz francuske, a pretpostavlja se kako je iznos uplatio mlađi Courreauov sin Riberry Courreau. Osumnjičeni otac biti će do okončanja istrage o mučkom ubojstvu, koje se dogodilo u Luci šipanskoj na otoku Šipanu, na slobodi.

Courreau u Maroku bio osuđen na smrt zbog trostrukog ubojstva

Istraga oko ubojstva još je uvijek u tijeku, a osnovni razlozi njenog trajanja su skriveni tragovi i nedostatak dokaza pa se kraja provjeravaju i najmanji, pa i već provjereni detalji. Courreau je u Maroku osuđen na smrt za trostruko ubojstvo, a istražitelji pokušavaju pronaći bilo kakve poveznice ubojstva na Šipanu s tim ubojstvima, koje bi otkrile "krimrukopis" ubojice.

Courreau je u Maroku osuđen zbog ubojstva svojeg dugogodišnjeg prijatelja Horsta Birkmeyera te sestara Halime i Amine Madad, još davne 1984. godine. To trostruko ubojstvo po načinu izvršenja ima nekoliko sličnosti s ubojstvom Robina Courreaua pa istražitelji ne žele zaključiti istragu sve dok ne provjere i najmanji detalj vezan za to.

Nagađa se kako je Courreau sina ubio u naletu bijesa, jer mu ovaj nije htio posuditi novac, nakon što je on izašao iz zatvora. Osim drugih poveznica između marokanskog trostrukog ubojstva i ubojstva na Šipanu, zajedničko im je da je Courreau bivšeg prijatelja i dvije sestre isto tako ubio u naletu bijesa pa istražitelji ne isključuju tu opciju kao mogući motiv ubojstva.

K.S.
Foto: HRFoto

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.