Friščić: Vlada pregovara o ukidanju božićnica i regresa

ŠEF HSS-a Josip Friščić u emisiji HTV-a Dossier.hr otkrio je kako Vlada razmišlja o niz nepopularnih mjera koje bi se donijele za spas gospodarstva.

Osim što je potvrdio kako se u vladajućoj koaliciji ozbiljno razgovara i o novim rezovima u proračunu, kazao je i kako se razgovara i pregovara s partnerima o božićnicama kao i o naknadi za godišnje odmore.

"Povećanja plaća u ovoj godini neće biti. U proračunu za to prostora nema", kazao je Friščić. Premijerka Jadranka Kosor danas je najavila kako Vlada od 1. srpnja djelomično ukida harač, odnosno ukida ga za one koji primaju plaću od 3 do 6 tisuća kuna.

Šef seljaka kazao je također kako se ono što je obećano seljacima mora ispuniti, no kako se ove godine neće moći ispunit sve, dio je prebačen za sljedeću godinu. Dotada u Vladi očekuju kako će se neke stvari stabilizirati, no, napominje Friščić, sigurno će se trebati zarezati negdje drugdje.

Govoreći o odnosima između HDZ-a i HSS-a, komentirao je kako je HSS odgovoran partner te da ukoliko nastanu neki problemi, HDZ i HSS sjednu zajedno za stol, traže rješenja te se uvažavaju. Na pitanje zašto nije bio na prosvjedu seljaka, Friščić kaže kako je bio ondje gdje je trebalo tražiti rješenje. "Seljaci su izlaskom na ceste ukazali na probleme, no bili su svjesni da, žele li riješiti probleme, trebaju tražiti rješenja unutar mogućnosti", izjavio je Friščić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.