Autor "Gazde" nakon Todorića želi raskrinkati Miroslava Kutlu i Đuru Sessu

Foto: Pixsell/Sanjin Strukić

KADA je snimio ''Gazdu'', Dario Juričan govorio je kako to nije film o Ivici Todoriću. Gazda je dobio nastavak, zapravo prequel, u filmu "Gazda: Početak". Film je to o Agrokoru prije Agrokora, odnosno o obrascima ponašanja u hrvatskom ekonomsko-političkom kompleksu i njegovoj najtamnijoj zvijezdi devedesetih godina – Miroslavu Kutli i njegovoj Globus grupi.


Juričan: Sessa znao da Kutle prima ilegalne posjete u zatvoru

U tom filmu Juričan obećava raskrinkati Kutlu i njegove političke pokrovitelje, ali ne samo njih. Prema onome što je pričao pri pokretanju kampanje za skupljanje novca potrebnog za završetak filma Juričan namjerava na čistac istjerati političkog teškaša Đuru Sessu.

Izravno ga je optužio da je znao za ilegalne posjete Miroslavu Kutli u vrijeme dok je ovaj bio u pritvoru, a ništa nije učinio da takve ilegalne posjete spriječi, niti je o njima obavijestio sutkinju koja je vodila postupak protiv Kutle.

Kutle je danas u bijegu od hrvatskog pravosuđa, a Đuro Sessa je prije nekoliko mjeseci prisegnuo za predsjednika Vrhovnog suda.

Za dovršetak trebaju 20 tisuća dolara

"Tjerali smo lisicu, a istjerali King Konga", citirao je Juričan nekadašnjeg premijera Zorana Milanovića


Na filmu je godinu dana radio peteročlani tim, a za završetak im treba i pomoć javnosti. Na Indiegogu su pokrenuli crowdfunding kampanju kojom pokušavaju prikupiti 20 tisuća dolara za završetak filma. Nadaju se da će i uspjeti i da će do kraja prosinca dokumentarac ''Gazda: Početak'' biti spreman za prikazivanje.

Juričanov prvi film ''Gazda'', koji se bavio Agrokorom i Ivicom Todorićem, hrvatske televizije donedavno nisu željele prikazati, a onda su se počele tući za njega. Možda ''Gazda: Početak'' doživi brže priznanje.

Film, simboličnom ili većom, donacijom možete pomoći na ovom linku.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.