Glasnogovornik suda: Pogrešan datum u presudi "Daruvarcu" se može ispraviti

Foto: Dino Stanin/Pixsell

"NEMA nikakvih odstupanja osim u datumu, a kad su u pitanju takvi nedostaci, to se može ispraviti rješenjem o ispravku", rekao je novinarima glasnogovornik zadarskog suda komentirajući medijske napise o mogućem padanju presude Darku Kovačeviću "Daruvarcu".

"To je nedostatak koji se može riješiti u svakoj fazi postupka. To će se ispraviti po službenoj dužnosti", dodao je.

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako bi presuda Darku Kovačeviću "Daruvarcu" od pet godina zatvora mogla biti ukinuta u rekordnom roku zbog pogreške sutkinje Mitre Meštrović na Općinskom sudu u Zadru. Na suđenju je došlo do bitne povrede procesnog prava.

Kako je objavio Zadarski.hr, sutkinja Meštrović je 10. siječnja, prilikom izricanja presude, pročitala tekst koji ne odgovara pisanom otpravku presude koju je osam dana kasnije poslala strankama u postupku. 

"Pisani tekst presude upućuje na zaključak da je sutkinja presudu "Daruvarcu" donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno izrekla osudu. To bi značilo da je sutkinja "Daruvarca" osudila unaprijed a da nije održano nijedno ročište", objavio je Zadarski.hr.

Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje L. G. i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, a u nedjelju, 10. veljače pušten je po sili zakona iz istražnog zatvora.

Pravomoćnost presude čekat će na slobodi jer, po zakonu, do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, što je isteklo 10. veljače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.