VIDEO Glasnović u Australiji hvalio NDH, a partizane proglasio teroristima: "Mogli ste ih strijeljati"

Foto: Youtube

"TI CRVENI kmeri, oni nikada nisu željeli hrvatsku državu. Nekad su hodočastili u Beograd, sad idu u Brisel", rekao je saborski zastupnik Željko Glasnović gostujući u nedjelju u Australiji na tribini 'Kuda ide Hrvatska?'

Upitan za svoje kolege u saboru, hrvatskim emigrantima je rekao da imamo "pravaše Culeja, Esih i našeg Hasanebegovića", a potom su mu iz publike postavljena njemu omiljena pitanja - o NDH i Miloradu Pupovcu.

"U NDH je bio pozdrav 'Za dom spremni', i novac se zvao kuna. Kako to da Miloradima Pupovcima smeta pozdrav, a ne kuna?", upitao ga je emigrant.

 

"Znate šta piše u radnoj knjižici Pupovca?"

"Dobro ste rekli. To je naš novac. Ustaška kuna. Nije meni problem Pupovac. Ja imam njegovu radnu knjižicu. Znate šta piše tu? Komunistička partija - član i "profešn" - optičar. On je etnobiznismen", otkrio je Glasnović o svojem saborskom kolegi i zastupnike srpske manjine Pupovcu.

"Evo što je reko Ciceron, država može preživjeti svoje budale i preambiciozne, ali svoje izdajnike ne može", poručio je Glasnović.

"Ali šta ste rekli još za ovoga terorista... a 'Za dom spremni' je hrvatski pozdrav, šta je tu komplicirano?!", ispalio je Glasnović na što se iz publike više puta čuo uzvik 'Za dom spremni'. Potom je Glasnović održao govor i o NDH te navodnoj ugroženosti Hrvatske od "Velike Srbije".


 


"Nisu ustaše pale sa neba"


"NDH je bio međunarodno priznata. Ali ja kažem ovo prijatelji, mi moramo sami pisat svoju povijest. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Tko to traži natrag? Nitko. Tko su partizani bili? Po Haškoj konvenciji iz 1908., vi ste njih mogli strijeljati. Oni su bili teroristi", započeo je Glasnović o NDH.

"Imate knjigu 'Zločini odmetnika u NDH'. To je tiskalo Ministarstvo vanjskih poslova NDH. Kad kažu odmetnici, uvijek kažu četnici, komunisti. Šta su uzroci svega toga? Nisu ustaše pale sa neba. Kad se netko u saboru digao i rekao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima srpski imperijalizam koji je od 1912., pazite od Balkanskog rata, do '.41. pobio 250.000 ljudi", rekao je Glasnović.

U nastavku svojeg govora veličao je i pilote NDH koji su, tvrdi Glasnović, bili "uspješniji i od savezničkih", a danas su pali u zaborav.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.