Glasnović s neonacistima posjetio Hezbolah

NEZAVISNI saborski zastupnik i član Kluba Neovisni za Hrvatsku Željko Glasnović proteklog se vikenda na svojoj stranici na Facebooku pohvalio fotografijom iz Libanona, na kojoj pozira uz bodljikavu žicu i upućuje pozdrav Hrvatskoj vojsci u misiji UN-a u južnom Libanonu, no da sada se nije oglasio o svojim drugim aktivnostima u Libanonu. 

Glasnović u Libanonu podržao Hezbolah i njihovu borbu protiv Izraela

Glasnović je, naime, s najekstremnijim europskim desničarima posjetio Hezbolah, prenosi Memri TV, institut specijaliziran za monitoring medija na Bliskom istoku, koji objavljuje engleske prijevode raznih priloga i članaka tamošnjih televizija i novina.

Glasnović je u društvu nekoliko pripadnika ekstremno desne paneuropske stranke APF - Alijanse za mir i slobodu - razgovarao s Hezbolahovim međunarodnim tajnikom Ammarom al-Moussawijem, a tijekom tog sastanka podržao je Hezbolahovu borbu protiv "Izraela, terorizma i imperijalizma".

Glasnović u društvu neonacista

U europskoj delegaciji bio je i lider njemačke neonacističke stranke NDP Udo Voigt, bivši talijanski član Europskog parlamenta i osnivač neofašističke stranke Forza Nuova Roberto Fiore, nekadašnji britanski ekstremno desni eurozastupnik Nick Griffin te belgijski ekstremno desni politički aktivist Herve Van Laatham, a svi oni bili su, kako se navodi, i kod memorijalnog spomenika "Hezbolahovim mučenicima", na koji su položili vijenac.

"Kao izraz podrške Hezbolahu, delegacija APF-a posjetila je Bejrut. Primio ih je Hezbolahov međunarodni tajnik Ammar al-Moussawi, a u delegaciji su bili članovi parlamenta te politički aktivisti iz europskih država, uključujući Veliku Britaniju, Italiju, Belgiju, Njemačku i Hrvatsku. Izrazili su podršku važnoj ulozi koju Hezbolah ima u borbi protiv terorista i njegovom stavu protiv izraelske agresije. Također su iskazali solidarnost s otporom političkim i medijskim kampanjama koje se vode protiv Hezbolaha u organizaciji snaga povezanih s američko-cionističkim projektom", navodi se televizijskom prilogu na al-Manaru.

"Mnogi Europljani uz Hezbolah"

Delegacija AFP-a u kojoj je bio i Glasnović odredila se protiv američkog pristupa na Bliskom istoku, a poručili su i da "mnogi Europljani stoje uz Hezbolah". 

Na Facebook stranici libanonskog premijera Michela Aouna objavljeno je da je i on primio ovu delegaciju.

Glasnović je, inače, prije nekoliko mjeseci bio na konvenciji neonacističkog NPD-a, a tada je izjavio da je to "domoljubna i patriotski nastrojena" stranka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.