VIDEO Godinu dana nakon napada u Bruxellesu, preživjeli košarkaš ponovo hoda

Foto: Hina

SEBASTIEN Bellin, bivši košarkaški reprezentativac, preživio je teroristički napad u Bruxellesu u kojem je poginulo 35 ljudi. Godinu dana kasnije, Bellin ponovo hoda, ali put do oporavka još je dug.

>> Fotografija šokirala Belgiju: Bivši košarkaški reprezentativac stradao u briselskim napadima

Točno godinu dana kasnije, Bellin je za BBC razgovarao o svojem stradanju i oporavku. 22. ožujka 2016. Bellin je izgubio 50% svoje krvi, a fotografija na kojoj leži teško ozlijeđen na podu zračne luke Zaventem obišla je svijet.

Vratio se na mjesto napada

Iako je pretrpio tešku ozljedu noge, Bellin se, nakon čak osam operacija, uvelike oporavio i ponovo hoda, no ne bez teškoća.

"Bio je to izazov, od toga da sam bio profesionalni košarkaš i tako aktivan do toga da sam praktički morao početi od nule", kaže Bellin.

Upitan kako se osjeća u vezi s obilježavanjem godišnjice napada, Bellin odgovara da je već bio u zračnoj luci u Bruxellesu nekoliko puta nakon napada.

"Uzeo bih noćni let, u 21.15 ili 21.30, otišao bih tamo dva sata ranije i samo stajao na mjestu gdje sam fotografiran ili gdje sam sletio. Nekad bih se dobro isplakao, a nekad bih samo uzeo trenutak za sebe gdje bih našao energiju na tom mjestu. Našao bih snagu da se nastavim dizati na noge", objašnjava Bellin način na koji se nosi sa svojom traumom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.