Golemović: Dao sam mito policiji, carini, državnoj odvjetnici i porezniku

NA ŽUPANIJSKI sud u Rijeci danas je doveden kontroverzni poduzetnik Dražen Golemović koji se u subotu predao hrvatskim vlastima nakon bijega u BiH. Nakon čitanja optužnice u aferi Ipsilon, Golemović je priznao davanje mita policiji, carini, državnoj odvjetnici i porezniku. 

Golemoviću se sudi za osam kaznenih djela poticanja na zlouporabu položaja, kazneno djelo protuzakonitog posredovanja i mito. Uz njega su osumnjičeni i 35-godišnji pročelnik Porezne uprave u Pazinu Elvis Drandić iz Vodnjana, 50-godišnja pazinska državna odvjetnica Davorka Smoković, istarski policajci Nedjeljko Mijošek i Željko Muler te djelatnik Carine iz Kaštelira, 37-godišnji Silvano Legović.

Nagrađivao ih za ustupke


Prema optužnici, oni su Golemoviću činili ustupke za koje ih je on nagrađivao. Do bijega u BiH je došlo 2009. godine kada je Golemović, nakon četiri mjeseca pritvora, pušten da se brani sa slobode. Dok je Vrhovni sud prihvatio žalbu Uskoka na puštanje iz pritvora, Golemović je već "svoju sreću" potražio preko granice te se u Hrvatskoj pojavio tek u subotu.

Zbog toga što ima i BiH putovnicu, nije bilo moguće njegovo ranije izručenje. Niti u susjednoj državi poduzetnik nije mogao mirno živjeti te je prošle godine priveden zbog sumnje da je planirao atentat na srpskog ministra unutarnjih poslova Ivicu Dačića. Golemović je hrvatskoj javnosti poznat kao kum poznatog zagrebačkog kriminalca Vjeke Sliška čiju je udovicu oženio nakon Sliškove smrti u atentatu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.