Golemovića policija BiH pustila na slobodu

DRAŽEN Golemović, najnoviji hrvatski bjegunac u BiH, danas se u pratnji svoga odvjetnika javio u upravu MUP-a Federacije BiH u Sarajevu. Ipak, čim je ustanovljeno da ima i državljanstvo BiH, Golemović je pušten na slobodu.

Golemović se policiji javio nakon što je preko medija čuo da je za njim raspisana međunarodna tjeralica.

Nalog za uhićenje je iz Zagreba Interpolom stigao u Sarajevo, ali policija u BiH Golemovića ne može uhititi jer je on državljanin te zemlje. Golemović ima BiH državljanstvo jer je rođen u Derventi.

Otvorio tvrtku u Banjoj Luci

Hrvatsku je napustio odmah nakon što je 9. listopada pušten iz pritvora riječkog zatvora te nakon što je protiv njega podnesena optužnica u aferi Ipsilon. Iako je USKOK tražio da ostane u pritvoru, izvanraspravno vijeće pustilo ga je iz pritvora, a on je odmah otišao u BiH.

Ipak, Golemović je izjavio da nije pobjegao već da je otišao u BiH kako bi ondje započeo građevinski biznis. IU međuvremenu je Golemović u Banjoj Luci osnovao tvrtku.

Svojim odlaskom u Bih, Golemović se pridružio listi osoba koje su od hrvatskoga pravosuđa pobjegle u BiH. Među njima su Branimir Glavaš, Ognjen Šimić, Blaž Petrović i Jozo Ćurković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.