Grad Split platit će veći dio odštete A-Cosmosu

Foto: Index

U SPLITU već tri dana traju dramatični pregovori gradske uprave, Prometa i slovenskog A-Cosmosa. Traži se modalitet isplate više od 40 milijuna kuna odštete po pravomoćnoj presudi za autobuse koje Promet početkom 90-ih nije otkupio nakon isplate leasinga.

Slovenci su već naveli da ne žele stečaj Prometa, no pregovore su započeli zahtjevom da im se novac odjednom isplati. To, dakako, nije moguće.

U utorak Slovenci mogu sjesti Prometu na račun

U Gradu Splitu svjesni su da nakon odustanka od nagodbe pogođene na 32 milijuna kuna, plativo u četiri godine, nemaju jaku pregovaračku poziciju pa su spremni na vatrogasnu mjeru i plaćanje 10 posto odštete do utorka. Moraju pokazati dobru volju jer A-Cosmos idući tjedan može Prometu sjesti na račun i onemogućiti im nastavak poslovanja. Već su se upisali na nekretnine u Hercegovačkoj i Sukoišanskoj.

Odštetu će isplatiti za tri godine? 

Bilo kakav dogovor uključuje jamstvo Grada Splita, no već sada je jasno da će se većina odštete namiriti iz gradske blagajne. U Banovini se nadaju da bi dug mogli podmiriti za tri godine. Sutra zasjeda Nadzorni odbor Prometa kako bi se odobrila isplata 4 milijuna kuna, a pregovori sa A-Cosmosom se nastavljaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.