Polomljeni Splićani tražit će odštetu? "Nije Grad kriv što ne znaju hodati i nemaju odgovarajuću obuću"

GRAD SPLIT bi se vrlo lako mogao naći pred katastrofalnim financijskim udarom teškim 50 milijuna kuna! Naime, Mirko Klarić, profesor splitskog Pravnog fakulteta, drži da je Grad ne čisteći splitske ulice direktno odgovoran za sve koji su pali i ozlijedili se. A njih je u ova četiri dana bilo više od 400!

Prosječna tužba 15 tisuća eura

"Grad Split ništa nije napravio na čišćenju javnih površina, a to mu je bila obaveza po Zakonu o komunalnom gospodarstvu. Svatko onaj tko se razbio na javnoj površini sada bi trebao tužiti grad za neispunjavanje zakonom propisanih obaveza. Nisam stručnjak za tu oblast, no cijenim da bi nekakva prosječna tužba mogla glasiti na nekih 15-ak tisuća eura. U to se ubrajaju troškovi liječenja, izmakla dobit, naknada za duševne boli", pojasnio je za Index profesor Klarić, inače, član splitskog HDZ-a.

Kerum i njegovi čekali da nepogoda prođe, umjesto da se bore protiv nje

Klarić tvrdi kako njegov istup nema veze s politikom, već ispunjavanjem obaveza. "Jedno je kada se borite protiv elementarne nepogode, a drugo kada čekate da ona jednostavno prođe. Da smo vidjeli Keruma i ostale kako s lopatama čiste snijeg, tada bi shvatili da je priroda bila jača, no to ovdje u Splitu nije bio slučaj", kaže Klarić. 

Eto. Možda Kerumu stvarno prisjedne onaj smijeh sa rive u nedjelju popodne. Kad počnu stizati tužbe...

Šundov kao Kennedy: Neka se svatko upita koliko je sam snijega očistio?!

Dogradonačelnik Splita Jure Šundov ne slaže s brojnim kritikama građana koji su upućeni na račun gradske vlasti.

"Ask yourself..."

"Neka se svatko upita koliko je sam snijega očistio", uzvratio je na kritike Šundov parafrazom poznatog slogana ubijenog američkog predsjednika Johna Kennedyja.

"Ne može Grad sve sam", priznao je Šundov. Ovakva nepogoda događa se jednom u 50 godina i zbog toga nisu opravdane kritike građana na neažurnost gradskih službi, drži Kerumov zamjenik.

Splićani ne znaju hodati po ledu i nemaju odgovarajuću obuću

Šundov je, inače, i prethodnih dana ustrajno branio gradsku vlast. Tako je prije koji dan ustvrdio kako su Splićani sami krivi za lomove na zaleđenim površinama. Ne znaju hodati i nemaju odgovarajuću obuću, ustvrdio je Šundov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.