Građanska akcija protiv cenzure u medijima: Jabuko, srami se; hvala Šprajcu

ČLANOVI građanske akcije ni jutros nisu propustili na jednu od zagrebačkih lokacija postaviti transparent s porukom o sistemu u kojem živimo.

Ovaj put to su napravili na nadvožnjaku na križanju Slavonske i Avenije Većeslava Holjevca, točno pred vratima Hrvatske radiotelevizije, gdje su postavili četiri transparenta, sva ispisana s porukama upućenima urednicima s Prisavlja.

Iz Građanske akcije ističu da "čim Miklenić kroji medijske slobode u Hrvatskoj, da svakom građaninu ove zemlje zvoni alarm za uzbunu". Podsjećaju na stanje na javnoj televiziji, "gdje postoje novinari postavljeni po rodbinskim vezama, a ne sposobnostima ili urednici postavljeni od strane političkih gospodara kako bi ugušili istinu".

Zahvalili su se onim novinarima koji su se usprotivili cenzuri, poručujući im da nisu sami. "Vaša borba je i naša borba. Pozivamo sve građane da se solidariziraju s onima čiji se glas želi ugušiti cenzurom i poručujemo da je dosta", ističu iz Građanske akcije.

Radi se o četvrtom transparentu postavljenom na jednom od zagrebačkih nadvožnjaka. Na dvije dosadašnje lokacije u ranojutarnjim satima čekala ih je policija te su se, uz upućene im pozdrave,  odlučili za nadvožnjak kod Prisavlja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.