Gradonačelnik Šibenika: Azimut ostaje!

Screenshot: HRT

GRADONAČELNIK Šibenika Željko Burić gostujući u emisiji HRT-a "Hrvatska uživo" odbacio je tvrdnje oko posljednjih događaja za kluba Azimut kako je tu riječ o sprezi policije, politike i Crkve.

"To nije točno, šef stranke Tomislav Karamarko me zbog toga nije zvao. Nismo o tome ni govorili . Biskup Ivas još davno mi se žalio zbog buke i to sada nema veze s ovim nedavnim događajima. Tada sam mu rekao da ćemo postupati po odlukama o komunalnom redu i tako je i bolo. Sve je funkcioniralo besprijekorno", rekao je Burić dodajući da je istina kako su žalili drugi građani zbog buke.

Burić tvrdi kako u susjedstvu Azimuta i drugi lokali imaju problema s lokalnim stanovništvom pa su se tako bojale klupe da mladi u noćnim satima ne mogu na njima sjediti. Također bilo je slučajeva da su ljudi koji žive u centru Šibenika zalijevali vodom goste kafića, jer su bili preglasni.

Burić: Dovoljno sam star i iskusan da bi bio dovitljiv

Burić tvrdi da je s organizatorima Azimuta krenuo u projekt i da je do sada sve bilo u redu.

"Klub Azimut će i dalje raditi!", rekao je Burić dodajući da će ispuniti obećanje ako i bude pritisaka na njega.

"Dovoljno sam star i iskusan da bi bio dovitljiv", rekao je gradonačelnik Burić koji je pozdravio večerašnji prosvjed. Pozvao je Šibenčane da večeras budu mirni i dostojanstveni kao i što cijelo ljeto do sada bilo u Azimutu.

U HUŽ-u je gostovao i načelnik PU šibensko-kninske policije Ivica Kostanić koji tvrdi da je policija prvo intervenirala u 2.20 sati na dojavu građana.

Načelnik policije: Policija je reagirala tek drugi puta


"Nisu bili glasni. No opet smo intervenirali nakon tri sata. Policajci su reagirali tek drugi put zbog buke. Vlasnike smo priveli zbog prekršajne obrade jer su vrijeđali i omalovažavali policajce", rekao je načelnik Kostanić. Optužbe da je jedan od policajaca oštro nasrnuo na djevojku koja je pokušala snimiti privođenje načelnik je također opovrgnuo.



"Za slučaj djevojke nikakva prijava nije zaprimljena. Nitko se nije žalio, nije bilo nikakvih prigovora", rekao je načelnik policije.

"Odgovorno tvrdi da nije bilo utjecaja na rad policije Sve je bilo po zakonu. Ni sadašnji ni bivši ministri ne mogu utjecati na rad policije", rekao je na kraju načelnik Kostanić.

Šibenik je na nogama

Podsjetimo, ljetna pozornica kluba Azimut na travnjaku pod katedralom svetog Jakova pravo je osvježenje za noćni život Šibenika s više od 50 događaja i koncerata koji su besplatni za brojne posjetitelje i građane tog grada. Sve je to organizirano bez lipe iz gradskog proračuna i bez sudjelovanja Turističke zajednice, a cijelo ljeto nije bio ni jedan incident, ni intervencije komunalnih redara, a ni intervencije policije.

Jedini koji je zapravo imao primjedbe bio je biskup Ante Ivas koji se na svečanoj misi požalio da ne može spavati od nesnosne buke te pokrenuo inicijativu za gašenje ljetne pozornice. Biskup Ivas o svojoj želji razgovarao je navodno i s čelnikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. Gradonačelnik Željko Burić bio je spreman udovoljiti biskupovim željama te premjestiti ljetnu pozornicu.

Policijska represija dogodila se u subotu navečer, svega dan nakon što je Crkva intezivirala napore za gašenje Festivala.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.