Gradska plinara Zagreb poziva Zagrepčane: Ostanite naš kupac

Gradska plinara Zagreb izgubila je na javnom natječaju posao javne opskrbe plinom, a posao je dobila tvrtka Međimurje-plin.

Zbog toga je Gradska plinara Zagreb-Opskrba (GPZO) podnijela tužbu Upravnom sudu u Zagrebu protiv odluke Hrvatske regulatorne energetske agencije (HERA) od 29. svibnja 2024. godine o određivanju opskrbljivača u obvezi javne usluge opskrbe plinom za distribucijsko područje operatora distribucijskog sustava Gradska plinara Zagreb (GPZ), za razdoblje od 1. listopada 2024. godine do 30. rujna 2027. godine, priopćio je zagrebački Holding.

Iako su na natječaju dali višu ponudu nego Međimurje-plin, iz GPZO-a u razgovoru za Forbes Hrvatska tvrde da će građanima nuditi plin po cijeni koja je niža u odnosu na onu koju određuje HERA u javnoj usluzi, zbog povoljnije cijene plina na međunarodnom tržištu u odnosu na cijene u svibnju.

Pozivaju građane da ostanu kod njih

Na stranici plinare, čim se otvori, vidljiva je poruka kojom građane pozivaju da ostanu kod njih.

"Pozivamo sve naše kupce na području Grada Zagreba, Zaprešića i Velike Gorice da i dalje ostanu kupci  GPZ-O i odaberu tržišni model opskrbe plinom", stoji u poruci te se dodaje kako će građanima GPZO zajamčiti sigurnu i dostatnu opskrbu plinom po povoljnim uvjetima.

Kako bi građani ostali njihovi kupci, moraju im se javiti, a Međimurje-plin mora svim kupcima do 31. listopada poslati novi ugovor o opskrbi plinom.

Tko će biti jeftiniji?

Iako je na natječaju cijena plina koju je ponudila zagrebačka plinara bila viša od one koju je ponudio Međimurje-plin, sada iz Plinare tvrde da će nuditi nižu cijenu.

"GPZO je osigurao određene količine plina, a zbog povoljnije cijene plina na međunarodnom tržištu u odnosu na cijene u svibnju, kada je bio natječaj HERA-e, kupcima ćemo nuditi plin po cijeni koja je niža u odnosu na onu koju svojom metodologijom određuje HERA u javnoj usluzi. Pritom u cijenu plina u tržišnoj usluzi GPZO je uračunao istu maržu koju je imao u ponudi cijene na HERA-inom natječaju u svibnju", rekli su za Forbes Hrvatska iz GPZO-a.

Međimurje-plin cijenu plina za sezonu objavit će najkasnije 1. listopada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.