Gradski vijećnik u Zadru vodio kćer u vrtić, potopilo mu auto: "Vrištala je"

Screenshot: RTL, Facebook/Mate Lukić

Više vozača ostalo je zarobljeno u automobilima na zadarskom području, a tamošnji gradski vijećnik Mate Lukić kaže da je vodeni val naišao iz tri ulice te da je voda bila visoka 70-80 centimetara. Čim su očistili nekoliko šahtova, kaže, voda se odmah povukla.

Jaka kiša uzrokovala je brojne probleme u Dalmaciji. U samo sat vremena u Zadru je palo 50 litara kiše po četvornome metru i poplavilo mnoge dijelove grada. Automobili su ostali zarobljeni na prometnicama, a vatrogasci su imali više intervencija. Ispumpavali su poplavljene podrume i prizemlja stambenih i poslovnih objekata.

"Očekuješ normalan dan, voziš dijete u školu, a ne da je opsadno stanje"

Bujica je jutros potopila tri automobila. U jednom od njih ostao je zarobljen gradski vijećnik Mate Lukić koji je bio sa sedmogodišnjom kćeri, piše RTL.

"Očekuješ normalan dan, voziš dijete u školu, a ne da je opsadno stanje u kojem sam se našao. Izvlačio sam kćer iz auta, smočili smo se, voda je bila hladna, vrištanje, plakanje - šok na običnoj dionici od kuće do škole. Obična vožnja pretvorila se u plivanje i katastrofu", rekao je Lukić.

Kaže, voda je bila 70-80 cm duboka i došla u dva i tri vala iz sporednih ulica, nosila je automobile. S obzirom na to da je cesta obnovljena, komentirao je i kako se to moglo dogoditi: "Osobno sam dobio informaciju da ulica nije prošla tehnički pregled, ali to nije potvrđena informacija."

"Nevjerojatno je da je voda naišla iz tri smjera"

Šteta na njegovom automobilu je totalna, voda je ušla u motor. Odšteti se ne nada: "Iz državnih cesta rekli su da popunim obrasce, naši kažu - pojeo vuk magare."

Kaže da je nevjerojatno da je voda naišla iz tri smjera, a nakon dolaska policije i drugih službi, djelatnici odvodnje očistili su 2-3 šahta. "I voda je otišla za 5-10 minuta", posvjedočio je Lucić.

Inače, nekoliko automobila bilo je zapelo i ispod podvožnjaka u Arbanasima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.