Grčki otoci će s kopnom biti povezani hidroavionima

Ilustracija: EPA

ZRAKOPLOVNA kompanija Grecian Air Seaplanes najavila je da će u rujnu uvesti letove hidroavionima kako bi bolje povezala otoke s kopnom, koristeći priliku koju je otvorilo izdavanje prvih dozvola lukama za takvu vrstu prijevoza.

U početnoj fazi flota će obuhvaćati tri hidroaviona s 19 sjedala, koji će letjeti iz luka na Jonskom moru, a s vremenom bi se njihov broj trebao povećati.

Hidroavioni mogu funkcionirati kao dopuna drugim prijevoznim sredstvima, uključujući trajekte i standardne zrakoplove, a mogu služiti i za čarter-letove, medicinski prijevoz i usluge prijevoza tereta, ističe Reuters.

Razvedenost obale

Grčka ima razvedenu obalu dugu 16.000 kilometara i idealna je za hidroavionske usluge. Prijevoznici bi mogli poboljšati pristup mnogim turističkim mjestima i slabo povezanim otocima, što bi ojačalo turizam.

Grecian Air Seaplanes priopćio je da će letovima popuniti tržišnu nišu i bolje povezati otoke i kopno. Poslovni plan kompanije nalaže kombinaciju kupnje i najma hidroaviona budući da će za jedan avion morati izdvojiti oko sedam milijuna dolara.

Kompanija je priopćila da planira širiti poslovanje paralelno izdavanju licenci lukama na otocima u Jonskom moru, uključujući Kretu, Ciklade, Sporade i Dodekanez.

Navode da njeni dioničari uključuju čelnika Greek Water Airportsa, kompanije specijalizirane za projektiranje, gradnju i licenciranje luka za hidroavione, i prijevoznika AXIONAIR.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.