Grlić Radman: Milić je pošten mladi dečko

Foto: PIXSELL/Patrik Macek

MINISTAR vanjskih poslova Gordan Grlić Radman obratio se javnosti na temu oslobađanja Hrvata u Zambiji te je usput komentirao aferu s SMS-ovima i stao u obranu glasnogovornika vlade Marka Milića.

"Svima mogu pogledati u oči, svi šaljemo poruke. Ali ovdje su poruke zloupotrebljene u javnom prostoru i događa se javni linč prema ljudima koji to nisu zaslužili",  rekao je Grlić Radman na pitanje je li i on primao poruke otkako je na višim pozicijama u državnom aparatu.

"Ako su poruke stvar istrage, ne treba se javnost baviti time. To je nekorektno i nefer", dodao je pa spomenuo i vladinog glasnogovornika Marka Milića.

"Kad je riječ o aktivnom, poštenom, korektnom Marku Miliću, mladom dečku koji ne zaslužuje takav linč, zna se i koliko predano, odgovorno i savjesno radi, izražavam mu podršku", rekao je Grlić Radman. 

Milić u centru skandala oko uhljebljivanja u Hrvatskim šumama

Podsjetimo, vladin glasnogovornik Marko Milić našao se u centru skandala oko mogućeg uhljebljivanja u Hrvatskim šumama.

Nacional je u posljednjem broju objavio poruke iz mobitela uhićenog šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, a osim što se iz njih vidi kako je Jakupčić slao poruke glasnogovorniku vlade Marku Miliću tražeći dopuštenje Plenkovića za zapošljavanje, čini se da je i Marko Milić imao svoje kandidate koje je trebalo uhljebiti u državnoj službi.

"Niko Dujmović" - poruka je to koju je Marko Milić poslao Jakupčiću 30.9.2019., dok je ovaj još bio šef Hrvatskih šuma i dok još nije bio uhićen.

"Raditi će, do godinu dana na određeno - takva je praksa u HŠ-u, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar LP", odgovara Jakupčić. "Hvala ti Kruno puno", odgovara Milić. "Nema na čemu", uzvraća Jakupčić.

Milićev prijatelj u diplomskom radu zahvalio obitelji Milić

Plenkovićev glasnogovornik nije osporio autentičnost poruka, no tvrdi da prepiska koju je imao s tadašnjim šefom Hrvatskih šuma nije utjecala na zapošljavanje Nike Dujmovića, a ni na to što je Dujmović dobio ugovor na neodređeno vrijeme.

Nije, međutim, pojasnio zašto je šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića onda uopće ispitivao o izvjesnom Dujmoviću, kao ni zašto mu je, nakon što mu je Jakupčić napisao da će Dujmović raditi i da će ga kroz neko vrijeme zaposliti na neodređeno, odgovorio: "Hvala ti Kruno puno." Kasnije se novinarima ponovo opravdavao. Kazao je da je njega samo zanimalo kako je Niko Dujmović.

Na kraju svega smiješno zvuči saznanje da je dotični Dujmović u svom diplomskom radu među ostalima zahvalio i obitelji Milić.