Grlić Radman: Plenkovića prozivaju radi političkih bodova, treba vjerovati doktorima

Foto: PIXSELL

ŠEF hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da je prozivanje premijera Andreja Plenkovića zbog neodlaska u samoizolaciju skupljanje političkih bodova u izbornoj kampanji te da je struka rekla svoje po tom pitanju. 

"Mislim da je situacija jasna. Liječnici govore treba li netko u samoizolaciju ili ne. Ne mogu to nadriliječnici govoriti, to je politikantstvo", rekao je HDZ-ov ministar Grlić Radman. 

Kaže da se traže politički bodovi

HZJZ je u utorak priopćio da premijer ne treba poduzimati nikakve dodatne mjere uključujući ponovna testiranja na koronavirus i samoizolaciju jer je sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem boravio u Zadru u zatvorenom prostoru manje od tri minute, fotografirao se i nije se rukovao.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u srijedu u Labinu da bi predsjednik HDZ-a trebao biti u samoizolaciji.

"No, očito da jedna pravila vrijede za građane, a druga za predsjednika vlade i članove HDZ-a. To je nepravda koju građani vide i osjećaju", rekao je Bernardić.

Grlić Radman kaže da politički protivnici prozivanjem premijera "traže političke bodove".

"Ono, kao, drž'te lopova, što je zapravo nečuveno. Nije u redu da SDP izlazi s takvim komentarima pogotovo jer su to političari. Treba vjerovati liječnicima", kaže HDZ-ov ministar.

Stroži režim za Srbiju, BiH, Kosovo i Sjevernu Makedoniju

Hrvatska je u srijedu postrožila režim ulaska državljanima zemalja istočnog susjedstva, koji će morati u samoizolaciju na 14 dana od ulaska u Hrvatsku.

Grlić Radman ističe da je "Hrvatska zemlja u kojoj se turisti osjećaju sigurno" i da prema broju aktivnih slučajeva na milijun stanovnika spada u tri najpovoljnije zemlje EU-a. 

"Prioritet je zaštita građana. Imamo iskustvo, ekspertizu, epidemiolozi prate situaciju", kaže ministar. 

Koronavirus u veleposlanstvu u Beogradu

U hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu zaražen je jedan djelatnik. Testirani su svi djelatnici, a nalazi će biti poznati sutra.

"Veleposlanstvo funkcionira, rad od kuće online, sve ide u dobrom pravcu", kaže hrvatski ministar. Ova situacija neće utjecati na provedbu izbora za Hrvatski sabor 4. i 5. srpnja na području Srbije, dodao je Grlić Radman.

"Mi ćemo sigurno uspjeti održati izbore, mi uvijek imamo varijantu B", ustvrdio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.