Grmoja o presudi HDZ-u i Sanaderu: Svi su znali što se događalo

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

SABORSKI zastupnici Mosta i Hrvatskih suverenista pozdravili su nepravomoćnu presudu protiv Ive Sanadera za Fimi Mediju.

Nikola Grmoja iz Mosta tvrdi da akteri iz afere Fimi Medije i danas "drmaju hrvatskom politikom".

"Fimi Media je poslovala s ministarstvima gdje su bili predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, tu je i HDZ-ov Josip Borić, Gordan Jandroković je tada bio jedan od ministara s kojima je poslovala Fimi Media, pa i Andrej Plenković je tada bio u HDZ-u i blizu Ive Sanadera", kaže Grmoja.

Grmoja: I danas imamo nove Fimi Medije

Iako HDZ pokušava odbaciti optužbe na svoj račun, Grmoja smatra da nitko ne može negirati odgovornost političke stranke ako je odgovoran tadašnji predsjednik HDZ-a i premijer. "Oni su svi znali što se događalo", rekao je.

Drži da HDZ treba vratiti novce i treba obećati da s korupcijom više neće imati posla, a od isprike građani neće imati ništa. "I danas imamo nove Fimi Medije i načine na koje vladajuća stranka izvlači novac, potrebna nam je prava borba protiv korupcije, koja neće štedjeti nikoga", istaknuo je.

Grmoja je također izrazio nadu da će hrvatsko pravosuđe konačno postati efikasnije i brže rješavati slučajeve jer zabrinjava da se ovoliko dugo čekalo na presudu Sanaderu.

Zekanović: HDZ nije prošao katarzu

Hrvoje Zekanović u ime Hrvatskih suverenista ističe da mu nije žao Sanadera, ali mu je žao države čiji nekadašnji premijer je toliko ogrezao u kriminalu.

"Što se tiče HDZ-a, kada pogledamo afere, od kluba do nekih državnih tajnika, čelnih ljudi nekih trgovačkih društava, vidimo da se, nažalost, nije mnogo toga promijenilo, HDZ nije prošao katarzu", kazao je.

Željko Sačić (Suverenisti) smatra da je presuda, koja je debelo zakašnjela, ogledalo stanja u društvu i pravosuđu i nije nekakvo ohrabrenje za brzo obračunavanje s korupcijom u Hrvatskoj.

Drži da je presuda velik uteg vladajućoj stranci, ali šalje poruku hrvatskom narodu da smo jako izloženi koruptivnim radnjama na najvišoj političkoj razini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.