Grmoja: Plenković ima 15 minuta u svakom Dnevniku HRT-a, HDZ-ovi novinari odrađuju teme

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik Mosta Nikola Grmoja kritizirao je u Saboru rad Hrvatske radiotelevizije (HRT), za koju je ustvrdio kako ne ispunjava svoju osnovnu ulogu javnog servisa te da je potpuno u službi Vlade.

"HRT ne ispunjava svoju osnovu uloga javnog servisa, a to je objektivno informiranje. HRT je potpuno u službi ove Vlade. Mislim da svatko tko malo bolje gleda Dnevnik HRT-a može uočiti na koji način pristupaju obradi određenih tema i događaja na hrvatskoj političkoj sceni. Premijer Plenković ima najmanje 15 uvodnih minuta svakog Dnevnika", ustvrdio je Grmoja nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba Mosta.

Pritom je spomenuo i Mislava Stipića, ravnatelja Poslovne jedinice Poslovanje, za kojeg je rekao da je "imao ključnu ulogu u nagodbama kojima je oštećen javni servis".

Sporna tema u Otvorenom

Kritizirao je i izbor današnje teme emisije "Otvoreno", na dan kada je oporba zatražila ostavku ministra financija Zdravka Marića i premijera Andreja Plenkovića.

"Znate li koja je tema današnjeg 'Otvorenog' - podržavate li uvođenje drastičnih kazni za šetnju u kupaćem kostimu ulicama turističkih središta. Na dan kada izlazi u jednom tjedniku dokumentacija koja pokazuje da je ministar Marić znao za izloženost Agrokora i društava povezanih s Agrokorom", rekao je Grmoja.

Spomenuo je i smjenu novinara HRT-a Domagoja Novokmeta te ustvrdio da sada, kako je rekao, "HDZ-ovi novinari Mislav Togonal i Damir Smrtić odrađuju teme".

"Tema je razotkrivanje večeras u 'Otvorenom', ali, nažalost, nije pravo razotkrivanje, ono koje zanima hrvatske građane, znači razotkrivanje kriminala u Agrokoru, a to je razotkrivanje kojeg se boje i ministar Marić i ministrica Dalić i premijer Plenković", rekao je Grmoja te ocijenio da "imamo nikad goru partijsku televiziju iz onih najcrnjih komunističkih vremena".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.