Gruzija otkrila i spriječila pokušaj vojnog puča

U VOJNOJ bazi pored glavnog grada Gruzije Tbilisija, otkriven je i spriječen pokušaj vojnog puča, usmjeren protiv gruzijskog predsjednika Mikhaila Sakašvilija, tvrdi gruzijska vlada.

Za pokušaj vojnog puča gruzijska je vlada optužila Rusiju, no Rusi su optužbu nazvali "na rubu delirijuma", prenosi BBC. Gruzijski ministar obrane kazao je kako su pobunjenici htjeli prekinuti sutrašnju vježbu NATO saveza u toj zemlji, a vježbu je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev već otprije osudio neprimjerenom za zemlju u kojoj je donedavno bio rat.

Pobuna se dogodila jutros po lokalnom vremenu u vojnoj bazi Mukhrovani, a cilj joj je bio i destabilizirati vlast u toj zemlji. "Pobuna i dalje traje, a snage reda se nalaze na terenu", kazao je gruzijskoj televiziji David Šikarulidze, ministar obrane. Glasnogovornik gruzijskog Ministarstva unutarnjih poslova kazao je kako je dosad uhićena jedna osoba, no da je vođa pobune još uvijek na slobodi, a dodao je kako je gruzijska vlada za pobunu znala već zadnja dva mjeseca.

K.S.
Foto: AFP (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.