Guaidó o Maduru: On je odvojen od stvarnosti

Ilustracija: EPA

VENEZUELSKI vođa oporbe Juan Guaidó, koji se proglasio privremenim predsjednikom, odbacio je tvrdnje predsjednika Venezuele kako ga nije uspio svrgnuti. 

Ipak, priznao je kako prebjezi iz vojske koji su odanost Maduru prekinuli kako bi prešli k njemu nisu dovoljni za veću promjenu. 

Guaidó, kojeg sada predsjednikom Venezuele priznaje više od 50 svjetskih vlada, u intervjuu za The Guardian je rekao kako njegova zemlja maršira u novu političku eru te kako je ta putanja Venezuele nezaustavljiva, a Madurova diktatura osuđena na propast. 

Kaže da je promjena u Venezueli neizbježna

Guaidó je rekao kako ne razumije na osnovu čega Maduro govori da je sve gotovo kada se radi o pokušaju njegovog svrgavanja s vlasti. 

"Ne vidim kako je to gotovo. Zapravo, usudio bih se reći kako je promjena u Venezueli neizbježna. Nikad prije u Venezueli nismo imali tako važnu priliku da zgrabimo priliku za demokratskom promjenom", rekao je Guaidó.

"Vjerujem kako je Maduro uistinu odvojen od stvarnosti. Neprestano si kontradiktira u govorima, a ovo nas zabrinjava dok tražimo mirnu tranziciju vlasti", dodao je.

Ipak, ispričao je i kako ga to ne čudi dodavši kako se diktatori uvijek tako ponašaju. 

"Poriču stvarnost, poriču krize… Ono što moramo je nastaviti gurati dalje. Nastaviti s nakupljanjem pritiska na diktaturu koja očito neće svojevoljno predati vlast", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.