Gurnuo dvije turistice niz provaliju u Njemačkoj, jednu i silovao. Priznao krivnju

Foto: Shutterstock/Facebook/Linkedin

31-godišnji Amerikanac koji je u lipnju prošle godine kod njemačkog dvorca Neuschwanstein gurnuo dvije američke turistice niz provaliju priznao je danas krivnju. "Optuženi je počinio nesaglediv zločin", rekao je njegov branitelj Philip Mueller.

Optuženi, čije ime nije objavljeno u skladu s njemačkim pravilima o privatnosti, složio se s izjavom svog odvjetnika, ali nije odgovorio ni na jedno pitanje. 31-godišnjaka se tereti za ubojstvo, silovanje, pokušaj ubojstva i posjedovanje dječje pornografije. 

Optužbe za ubojstvo nose maksimalnu kaznu doživotnog zatvora u Njemačkoj. Napad se dogodio 14. lipnja prošle godine u blizini Marienbrückea, mosta preko klanca s kojeg se pruža pogled na dvorac Neuschwanstein, jednu od najpoznatijih njemačkih turističkih atrakcija.

Mlađa djevojka je preminula, a starija prošla s ozljedama

Tužitelji kažu da je optuženi slučajno sreo dvije turistice, stare 21 i 22 godine, na planinarskoj stazi i namamio ih sa staze. U priopćenju su naveli da je 21-godišnjakinju prvo oborio na tlo i pokušao je skinuti. 22-godišnjakinja je pokušala pomoći, došlo je do naguravanja, a osumnjičenik ju je gurnuo niz provaliju. 

Pala je s oko 50 metara i zadobila ozljedu glave, modrice i ogrebotine, ali je preživjela. Osumnjičenik je zatim davio mlađu ženu dok se nije onesvijestila i silovao je, istaknuli su tužitelji, prije nego što ju je i gurnuo niz provaliju. Preminula je, piše Associated Press.

Tužitelji tvrde da su od osumnjičenika oduzeli laptop i mobitele koji su sadržavali materijale seksualnog zlostavljanja djece. Napadnute djevojke nisu poznavale muškarca prije nego što su ga srele u blizini Neuschwansteina. Osumnjičenik je uhićen ubrzo nakon napada. Izricanje presude očekuje se najranije sredinom ožujka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.