Hacker iz San Francisca "zarazio" Google Talk

SVEGA nekoliko sati nakon što je Google prije dva dana pretrpio tehnički ispad vezan uz uslugu Google Mail, hacker iz San Francisca uspio je Googleovu uslugu Google Talk ubaciti virus koji je mogao ozbiljno narušiti privatnost korisnika.

Hacker je putem Google Talka širio poruku "Hey check out this video! http://tinyurl.com/xyz'" koja je naizgled dolazila od poznatog korisnika, a zbog čega su korisnici lako nasjedali na prijevaru.

Klikom na poslani link primatelju poruke se otvorila stranica ViddyHo na kojoj se od njega tražilo da unese korisničko ime i lozinku za pristup svome Google Talku kako bi pogledao spomenuti video.

Nakon što su pojedini korisnici utipkali tražene podatke isti su im zapravo ukradeni. Nakon toga slične poruke su poslane osobama s njihovog popisa online kontakata.

Na nekim se blogovima piše da je krivac za ovu prevaru hacker po imenu Hoan Ton-That koji živi u San Franciscu. Google je nakon toga pozvao prevarene korisnike da odmah promjene lozinke svojih korisničkih računa. Prema dostupnim podacima, osim što se virus neko vrijeme širio putem Google Talka, druge štete nije bilo.

Nakon što je prijevara otkrivena Google je stranicu ViddyHo dodao na svoju crnu listu, a stranica ubrzo nakon toga postala nedostupna.

R.I.
Foto: Google

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.