Hajdaš Dončić objavio: Kandidirat ću se za šefa SDP-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je kako će se kandidirati za predsjednika SDP-a na nadolazećim unutarstranačkim izborima. 

"Na parlamentarnim izborima građani su mi dali veliku podršku i najveći broj preferencijalnih glasova, a lista SDP-a koju sam predvodio ostvarila je najbolji rezultat u Hrvatskoj. Opravdati to povjerenje moja je obveza prema građanima, prema članovima i prema SDP-u.

Vrijeme je za slobodnu, pravednu i poštenu Hrvatsku. Vrijeme je za bolji život svih hrvatskih građana. Vrijeme je za društvenu ravnopravnost. Vrijeme je za SDP koji okuplja progresivne ljude. Vrijeme je za pobjednički SDP. Ne drugi, nego prvi! Zato ću se kandidirati za predsjednika", poručio je Hajdaš Dončić na Facebooku. 

Na parlamentarnim izborima dobio više od 20.000 preferencijalnih glasova

Hajdaš Dončić nije htio govoriti tko će biti u njegovom izbornom timu, rekavši tek da je u ovom trenutku odluka o kandidaturi samo njegova i njegove obitelji. Razgovarat ću sa svima, onaj tko me poznajem, zna da sam uključiv, a ja mogu raditi sa svima i nemam problema apsolutno ni s kim, kazao je novinarima pred središnjicom stranke u kratkoj objavio kandidature.

Na nedavnim parlamentarnim izborima Hajdaš Dončić je kao prvi u trećoj izbornoj jedinici osvojio 21.765 glasova, dok je cijela lista prikupila 77.793 glasova birača.

Podsjetimo, aktualni šef SDP-a Peđa Grbin je jučer objavio kako neće tražiti novi mandat na čelu stranke. SDP mora održati unutarstranačke izbore u roku šest mjeseci od parlamentarnih izbora, koji su bili 17. travnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.