HAK: Kolnici su mokri i skliski, moguća je poledica

Screenshot: HAK

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Zastoji su mogući na cestama gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. "Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme", javlja HAK.

Zbog jake bure promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s priključnim vozilima i motocikle na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zatvoreni su izlazni kraci čvora Učka (Matulji), iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Prometna prognoza HAK-a za danas

Vozit će se po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim cestama. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, a na cestama u unutrašnjosti vidljivost će ponegdje biti smanjena zbog magle.Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju te duž Jadranske i Ličke magistrale.

Tijekom jutra i poslijepodne očekujemo veće prometne gužve u gradskom prometu te na obilaznicama. Vožnja u koloni uz zastoje moguća je na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Bajakovo i Tovarnik, a osobnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom.

U pomorskom prometu ne očekuju se poteškoće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.