HAK poziva vozače: Dođite na besplatan tehnički pregled

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

HRVATSKI autoklub poziva vozače na provjeru tehničkog stanja vozila sudjelovanjem u tradicionalnoj besplatnoj, edukativnoj, preventivno-sigurnosnoj akciji “Dani tehničke ispravnosti vozila 2018".

Akcija počinje u ponedjeljak 19. studenog, završava u subotu 24. studenog 2018. i provodi se na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. U sklopu akcije vozači mogu obaviti besplatan tehnički pregled vozila, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Akcija se ne odnosi na one koji i tako moraju obaviti pregled

U HAK-u napominju kako se ova dragovoljna akcija ne odnosi na vozače koji u razdoblju njenog provođenja svoje vozilo moraju podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole odnosno registracije vozila.

"Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti. Tehnička ispravnost velikim dijelom ovisi o načinu na koji se vozači i vlasnici vozila odnose prema automobilima i koliko u njih ulažu", poručili su iz HAK-a.

Osiguran i poklon - tekućina za pranje stakala

Tijekom akcije nema sankcioniranja sudionika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15.000 vozača – sudionika akcije na poklon će dobiti paket s tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila prilagođene uporabi u zimskim uvjetima vožnje.

Pokloni su raspoređeni u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.