Hakeri objavili epizode megapopularne serije. Jedan je osuđen i mora platiti kaznu

Špica serije Orange is the New Black Screenshot: YouTube

NATHAN WYATT, britanski haker iz Northamptonshirea koji je uhićen kao dio ozloglašene hakerske skupine The Dark Overlord, osuđen je u SAD-u na pet godina zatvora i 1,4 milijuna dolara kazne.

Hakeri The Dark Overlord postali su poznati nakon što je otkriveno da su ukrali neprikazane epizode jedne od najpopularnijih serija na Netflixu, Orange is the New Black, i potom tražili otkupninu da ih ne objave na internetu.

Rekao je da više ne želi vidjeti nijedno računalo

Nije poznato koliko ta skupina ima članova ni tko je vodi, a 39-godišnji Wyatt otkriven je nakon što je policija u sklopu istrage s njim povezala telefonski broj s kojeg je zvao i ucjenjivao žrtve. Na sudu je priznao krivnju za krađu identiteta i računalnu prevaru, ispričao se i navodno rekao da više nikad u životu ne želi vidjeti nijedno računalo, prenosi BBC.

Također, priznao je da je skupina došla u posjed osjetljivih podataka od različitih tvrtki te prijetila njihovom objavom ako im tvrtke ne plate otkupninu između 75 i 350 tisuća dolara. Iako nijedna tvrtka nije pristala na tu ucjenu, Wyattu je ipak određena kazna od 1,4 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.