Hakeri ukrali osobne podatke o korisnicima The Suna i javno ih objavili

MEDIJSKA kompanija Ruperta Murdocha News International poslala je tisuće e-mailova korisnicima kojima ih upozorava da su jedan ili više hakera kopirali osobne podatke tisuća korisnika koji su sudjelovali u nagradnim igrama ili anketama na internetskoj stranici britanskog lista The Sun. Podaci su javno objavljeni na internetu.

E-mailovi su poslani jučer prijepodne. Upravitelj za podatke korisnika kompanije Chris Duncan napisao je da se krađa podataka dogodila 19. srpnja kada se na naslovnici stranice pojavila lažna priča koju su podmetnuli hakeri o smrti Ruperta Murdocha.

Hakeri se neslano našalili s naslovnicom The Suna: "Otrkiveno tijelo Ruperta Murdocha"

Među detaljima koji su ukradeni su imena, adrese, datumi rođenja, e-mailovi i telefonski brojevi. "Nikakve informacije ili lozinke vezane uz financije nisu ukradene", rekao je. Duncan je također napisao da News International intenzivno surađuje s policijom i povjerenikom za informacije kako bi "poduzeli sve što mogu kako bi vratili podatke".

Podatke je objavio haker koji se na Twitteru naziva Batteye. Tvrdi da nema veze s hakerskom skupinom LulzSec, koja je preuzela odgovornost za postavljanje vijesti o Murdochovoj smrti 19. srpnja. Haker je napisao i svojevrsni manifest u kojemu upozorava da "ne možemo vjerovati onima od kojih tražimo da zaštite naše informacije"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.