Hasanbegović: Simptomi covida-19 uglavnom ne postoje

ZLATKO HASANBEGOVIĆ, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, u razgovoru za N1 komentirao je svoje sudjelovanje na prosvjedu protiv mjera koji je održan prošle subote na glavnom zagrebačkom trgu.

Hasanbegović je rekao da je na prosvjedu "bio kao građanin, kao znanstvenik koji ne vjeruje da je Zemlja ravna ploča, koji je odgovoran roditelj, koji nije antivakser".

Ustvrdio je da je cijepio svoju djecu, a u vezi epidemije koronavirusa je rekao: "Držim da su mnoge epidemiološke odluke arbitrarne i neutemeljene na znanstvenim činjenicama i da se stvara trend psihoze straha, što može imati dalekosežne društvene, a ne samo gospodarske posljedice."

Na direktno pitanje novinarke odgovorio je da ne misli da covid-19 ne postoji, nego da "simptoma bolesti uglavnom nema".

"Vozač hitne je postupio nerazumno"

Ustvrdio je da je "neprihvatljivo svoditi Festival slobode na sukob između scijentizma i teorija urote", dodavši kako mu je "neprihvatljivo da ga nesvršeni studenti Fakulteta političkih znanosti prozivaju da je neznanstveno usmjeren".

Novinarku je zanimalo odobrava li on to što je autobus uoči skupa na glavnom zagrebačkom trgu stao pred Dom za starije i nemoćne.

"Nisam pratio, jedino što sam preko televizije vidio je da su neki od organizatora pjevali pred staračkim domovima, kako bi neke od ljudi u tim svojevrsnim zatvorima oraspoložili", rekao je Hasanbegović, po struci inače povjesničar.

Za skandal s napadom na vozilo Hitne koje je pozvano kako bi na Trgu pomoglo osobi koja je kolabirala, Hasanbegović je rekao da je to "trajalo jednu minutu", da je "vozač postupio nerazumno" odabravši taj put. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.