Hasanbegović: Skloni smo raspuštanju Europske unije

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

SABORSKI zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao aktualnu političku situaciju uoči europskih izbora.

>> Hasanbegović: Naša zastava s prvim bijelim poljem i zastava NDH se razlikuju

Hasanbegović je kazao kako sebe smatra euroskeptikom. Rekao je i da su on i njegova stranka skloni raspuštanju Europske unije u ovakvom obliku.

"Za razliku od jalovih pokušaja reformiranja nečega što se zapravo ne može reformirati, kao što se niti Titova Jugoslavija niti Sovjetski Savez nisu mogli reformirati, skloni smo raspuštanju Europske unije u ovom obliku, ali kao zagovornici europskoga zajedništva u traženju obrazaca na kojima bi se to europsko zajedništvo moglo ostvariti", rekao je Hasanbegović.

"Vi ste za izlazak iz Europske unije?" pitao ga je novinar.

"Potpuno je pogrešno cijeli problem nefunkcioniranja ili funkcioniranja Europske unije gledati iz parcijalnih državnih perspektiva", odgovorio je zastupnik NZH.

"Europski parlament može biti ključno mjesto, posebice u budućem razvitku, na način da europski narodi demokratskim putem odluče o svojim predstavnicima, koji zapravo više neće biti, kao što su sada, jer su dovedeni, jer ovdje se ne radi o zakonodavnom tijelu klasičnoga tipa, već tijelu koje odlučuje o zakonima koje inicira isključivo Europska komisija, dakle tijelo koje će pokrenuti veliku debatu o tome kakav nam oblik europskoga zajedništva zapravo treba", donekle je obrazložio svoj stav Hasanbegović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.