Hasanbegovićev vijećnik: Zna se kome smeta Torcida zbog domoljubnih stavova

Foto, Screenshot: Facebook

NAKON napada na sezonske radnike u Supetru na Braču, koji se prema svemu sudeći dogodio zato što su dvojica mladića u napadnutoj skupini bili srpske nacionalnosti, oglasila se gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Žestoko je osudila napad i objavila kako će ukinuti financiranje Torcida kupa te zabraniti njegovo održavanje na gradskim terenima.

Podsjetimo, sumnja se da su upravo pripadnici Torcide nakon održavanja tog kupa u noći sa subote na nedjelju napali sezonce u Supetru.

Slučaj je komentirao Martin Pauk, splitski gradski vijećnik i član stranke Neovisni za Hrvatsku koji je bio na listi ove stranke za euroizbore.

Potez gradonačelnice Supetra usporedio sa Staljinom

Njemu se nije svidjela zabrana održavanja Torcida kupa. Dapače, kaže kako se takve zabrane "ne bi posramio ni Staljinov SSSR".

"Nakon odbijanja donacije grada za pokroviteljstvo komemoracije na Bleiburgu, SDP-ova gradonačelnica Supetra ponovo briljira.

Dakle, u četiri ujutro ispred lokala ili na cesti se potuku adolescenti, a kao odgovor na to ona zabranjuje Torcida kup koji je završio oko 22-23h na potpuno drugoj lokaciji??

Pa ovakve zabrane javnog djelovanja se ne bi posramio ni Staljinov SSSR. Genijalno.

Što je sljedeće, provjera svjedodžbi i zdravstvenih kartona sudionika tučnjave, a nakon toga, slijedeći ovu logiku - zatvaraju se osnovne škole koje su pohađali, ambulante njihovih obiteljskih liječnika i ukida se štekat kafiću u kojem piju kavu?

Postavlja se još jedno pitanje - što mislite, bi li vrla gradonačelnica Supetra ovako oštro reagirala da u tučnjavi deblji kraj nisu izvukli Srbi, nego netko domaći?

Odnosno - je li ovo prva tučnjava uopće na Braču otkad gospođa vrši dužnost gradonačelnice? Očito da jest, jer prema svemu viđenom gradonačelnica odmah zatvara danas turnire, možda sutra kafiće, a preksutra restorane koje su prethodno posjetili sudionici tučnjave.

"Jasno je kao dan kome smeta Torcida zbog svojih domoljubnih i državotvornih stavova"

Obzirom da tih zatvaranja dosad nije bilo, postoje samo dvije mogućnosti - ili je ovo prva tučnjava uopće u Supetru u mandatu gradonačelnice, ili se ukidaju javna događanja samo kad se netko dirne u nečiju omiljenu, vladajuću nacionalnu manjinu.

Zaključak nije teško izvući

Dakle, da ponovimo gradivo, ne podržavamo nikakvo fizičko nasilje, niti je ono tema ove objave.

Isto tako, ne podržavamo i osuđujemo samovolju iskazanu ovakvim djetinjastim, neargumentiranim i neopravdanim zabranjivanjem turnira od strane SDP-ovaca.

Jasno je kao dan kome smeta Torcida zbog svojih domoljubnih i državotvornih stavova.
Isto tako je jasno da su pojedinci još uvijek u mentalnom stadiju u kojem još uvijek priznaju samo vlast i sud partije, i kako je partija jedina koja može nešto dozvoliti ili zabraniti, pa tako i Torcida kup koji nema veze s napadom.

Neka umjesto Torcida kupa organiziraju turnir Bratstva i jedinstva - valjda će im tada duša biti na mjestu", napisao je Pauk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.