HDZ dao otkaz tajnicama koje su zvale na Sanaderovu pressicu

TRI TAJNICE, zaposlene u sjedištu HDZ-a u vrijeme kada je na čelu stranke bio Ivo Sanader, dobile su otkaz sa svojih radnih mjesta, objavio je danas Novi list, tvrdeći kako je tajnicama, među kojima su bile i dvije Sanaderove suradnice, otkaz dodijeljen jer su bivšem šefu pružile logističku potporu kada je prije desetak dana održao nenajavljenu konferenciju za novinare u sjedištu stranke.

Tajnice su optužene da su medijima poslale pozive za Sanaderovu pres konferenciju. No glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić novinarima je izjavio kako nije u pitanju micanje "nepodobnih" kadrova kako se to u medijima pokušava prikazati, već da je trima tajnicama, koje su radile na određeno vrijeme, otkazana suradnja na njihov zahtjev.

Za neposlušnost stranačkom vrhu i priklanjanje sada već bivšem šefu stranke kažnjen je i dojučerašnji politički tajnik HDZ-a Mario Zubović, koji je razriješen dosadašnje funkcije i izbačen iz predsjedništva stranke.

Njegovo je ime, tvrdi Novi list, odmah izbrisano sa popisa članova predsjedništva na web stranici stranke, a predloženo je i da se neposlušni Zubović smijeni sa položaja potpredsjednika kluba zastupnika HDZ-a u Saboru, ali i sa mjesta šefa saborskog Odbora za vanjsku politiku te predsjednika saborskog izaslanstva u Zajedničkom parlamentarnom odboru Hrvatske i Europske unije.  

HDZ je nepovratno zamjerio Zuboviću što je odigrao ključnu ulogu u pokušaju Sanaderovog puča prošle nedjelje, jer se potvrdilo da je upravo on, po Sanaderovoj naredbi, dan prije nenajavljene konferencije za novinare redom pozivao stranačke zastupnike i vrbovao ih da dođu na nedjeljni sastanak. Većina njih kasnije je potvrdila da su bili izmanipulirani jer im se nije objasnila svrha sastanka. Posljednji čavao u vlastiti stranački lijes  Zubović je definitivno zabio na sjednici predsjedništva stranke održanoj 4. siječnja, kada je glasao protiv odluke o izbacivanju Sanadera.

Iako je štetu pokušao popraviti naknadnim izjavama u javnosti kako HDZ "ne mora biti zabrinut kako će se on ponašati u Saboru jer će glasati kao svi stranački zastupnici", taj mu pokušaj nije pomogao, jer je i sam potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang kratko nakon toga najavio da će zatražiti sankcije za Zubovića i zato što ga je kao predsjednik područnog odbora HDZ-a u zagrebačkom Donjem gradu opstruirao u predsjedničkoj kampanji.

Novi list navodi i kako je moguće da lista otpisanih HDZ-ovaca sa Zubovićem nije gotova, te da će stranačka metla i narednih dana imati dosta posla, jer su neimenovani članovi predsjedništva upozorili kako će se "tek vidjeti je li Zubović bio zadnji".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.