AFERA PAKETIĆI Kako vas HDZ laže da se nije dogodilo ono što ste vidjeli vlastitim očima

Screenshot: Nova TV

"PARTIJA vam je rekla da morate odbaciti ono što ste vidjeli vlastitim očima i čuli vlastitim ušima. To je njihova konačna, ključna zapovijed". Te rečenice napisao je George Orwell u svom kultnom distopijskom romanu "1984" davne 1949. godine, ali one su i danas savršeno primjenjive.

>> AFERA PAKETIĆI Tko je HDZ-ovka koja je bježala od novinara u privatnom katoličkom vrtiću?


Konkretno, HDZ-ova državna tajnica Margareta Mađerić danas je uporno pokušavala uvjeriti javnost da nije pobjegla nakon što joj je novinarka Nove TV postavile jednostavno pitanje: Zašto su pokloni za za najpotrebitije završile u privatnom katoličkom vrtiću.

"Oko podjela poklona je sve transparentno, žao mi je ako je netko shvatio da sam htjela pobjeći", rekla danas je mrtva-hladna izgovorila Mađerić, kao da svi nismo vidjeli snimku na kojoj se ubrzanim korakom udaljila od novinarke koja joj je postavila neugodno pitanje.
 
Dotle, dakle, ide bahatost vladajućih. Svatko koga je to zanimalo mogao je vidjeti vlastitim očima, a može i dalje, brzinu kojom je Mađerićka doslovce pobjegla od pitanja na koje nije imala odgovor.

Ni Mađerićka ni njezina šefica Nada Murganić nakon sramotnog bježanja od javnosti nisu našle za shodnim priznati vlastitu odgovornost ili, ne daj bože, podnijeti ostavke zbog tako očitog muljanja i laganja.

Daleko od toga da je to prvi put da nas vladajući uvjeravaju da smo nešto "pogrešno shvatili", to je praktički modus operandi ove vlade (i ne samo ove).
 
Tako nas Martina Dalić i Andrej Plenković već mjesecima uvjeravaju da je Lex Agrokor, odnosno izlaganje Hrvatske mogućim tužbama teškima na milijarde eura zapravo "spašavanje hrvatskog gospodarstva", za koje čak i primaju nagrade od provladinih medija.

Snimka govori jedno, Mađerićka nešto sasvim drugo


No, nemamo često priliku čuti uvjeravanja da nas varaju vlastite oči, da smo nešto krivo vidjeli ili protumačili viđeno. Snimka govori sve - Mađerićka je pobjegla glavom bez obzira iste sekunde kad je čula pitanje na koje nije imala odgovor.

Orwell je, kao i nebrojeno puta dosad, bio u pravu. Partija nam govori da odbacimo ono što smo vidjeli vlastitim očima i čuli vlastitim ušima. Hoće li u tome uspjeti, to ovisi samo o vama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.