HDZ-ov šef Vodovoda uhljebio sina kolege iz HDZ-a

Foto: Pixsell/Slavko Midzor/Goran Kovacic/Komunalno Zapresic

INDEX je u više navrata pisao o Željku Majcenu, direktoru zaprešićkih komunalnih tvrtki i rizničaru lokalnog HDZ-a.

Pisali smo kako se pokušao dokopati luksuzne limuzine od 340 tisuća kuna. Pisali smo kako je susjednom SDP-ovcu sina zaposlio u Komunalcu. Naposljetku, pisali smo i kako je u gradskoj firmi uhljebio pola obitelji. 

>> LIJEPA PRIČA IZ UHLJEBISTANA HDZ-ovac i SDP-ovac jedan drugom zaposlili sinove, vi ih plaćate

>> JOŠ JEDNA PRIČA IZ UHLJEBISTANA HDZ-ov direktor uhljebio pola obitelji

Uhljebljivanje sina stranačkog kolege

Nedavno je ovaj zaprešićki HDZ-ovac na mjesto vozača u zaprešićkom Vodovodu zaposlio sina zaprešićkog HDZ-ovog vijećnika.

Naime, Indexu su građani Zaprešića javili kako je Mario Đurinski, sin HDZ-ovca Stjepana Đurinskog, zaposlen na mjestu vozača u tvrtki Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o.

Provjerili smo ove navode. 

Izabran između 13 kandidata

"Mario Đurinski zaposlen je u društvu Vodoopskrba i odvodnje na radnom mjestu vozača u Radnoj jedinici Vodoopskrba", kažu iz zaprešićke firme. Dodaju kako je zaposlen temeljem natječaja objavljenog 19. prosinca 2018., a na navedeni natječaj pristiglo je sveukupno 13 molbi. 

"U postupku selekcije i odabira kandidata odabran je Mario Đurinski jer od svih prijavljenih kandidata za navedeno radno mjesto, uz ispunjavanje uvjeta odgovarajuće razine obrazovanja i radnog staža, ima i višegodišnje radno iskustvo u prijevozu specijalnog vozila, što je vrlo važno za društvo Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. jer u svom voznom parku ima i takva vozila", stoji u odgovoru lokalne komunalne tvrtke. 

Otac kaže da nije urgirao

Nisu nam htjeli odgovoriti radi li se o sinu HDZ-ovca. 

Zato smo nazvali Stjepana Đurinskog i upitali ga koliko dugo mu sin radi u zaprešićkom Vodovodu.

"Nedugo se zaposlio. Natječaj je bio", rekao nam je.

Upitali smo ga vidi li išta sporno u tome što je HDZ-ov rizničar zaposlio sina HDZ-ovog vijećnika. 

"Pa kaj bi to imalo veze? Ne. On se javio na natječaj. Gledajte, kaj ja znam, to svak može protumačiti na svoj način, ne?" upitao nas je Đurinski senior, dodavši da on nije ništa urgirao.

Kolika mu je plaća?

Na kraju, upitali smo zaprešićki Vodovod koliku plaću ima mlađi Đurinski.

"Radnik Mario Đurinski zasnovao je radni odnos na radnom mjestu Vozač - RJ Vodoopskrba sa koeficijentom složenosti 1,95 i 4% dodatka na uvjete rada. Osnovna plaća radnika za puno radno vrijeme utvrđuje se tako da se iznos osnovice pomnoži pripadajućim koeficijentom složenosti radnog mjesta na kojem radnik radi. Temeljem Pravilnika o radu društva Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. osnovica iznosi 2.910,00 kuna", napisali su u odgovoru. 

Jednostavnije, Đurinski, po struci vozač motornog vozila, ima bruto plaću od 5901,48 kuna.

Apartmani Majcen

Kad ne uhljebljuje nevjestu, nećaka i sinove političkih kompanjona, direktor Majcen zarađuje iznajmljujući apartmane u Sabunikama, turističkom mjestu nedaleko od Zadra.

HDZ-ovac svoje apartmane reklamira na službenim stranicama Turističke zajednice općine Privlaka. Ako želite rezervirati smještaj u apartmanima Majcen, trebate se javiti na službeni e-mail Komunalnog poduzeća Zaprešić d.o.o.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.