KORONAVIRUS

HDZ-ovci morali oprati ruke, pogledajte slike

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

SINOĆ je u Zadru, u dvorani na Višnjiku, održan HDZ-ov skup na kojem je oko 500 članova HDZ-a zauzelo jednu tribinu, a sjedili su na svakoj trećoj stolici zbog poštivanja zdravstvenih protokola vezanih uz sprječavanje zaraze koronavirusom.

Prije predstavljanja programa posjetitelji su na ulazu u dvoranu trebali dezinficirati ruke.

Sukladno novim preventivnim mjerama za održavanje organiziranih skupova u vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, sve lokacije prije Plenkovićevog dolaska pregledao je koordinator stožera. On je fotografirao prostorije te fotografije dostavio Stožeru civilne zaštite Zadarske županije, koji vodi dožupan Šime Vicković. 

U Stožeru su zatim još jednom ocjenjivali ispunjavaju li te lokacije najviše higijenske standarde.

Naime, odlukom Nacionalnog kriznog stožera, svi organizatori okupljanja dužni su osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima, dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt, kao i da ne dolaze na skup ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu te prije početka manifestacije moraju dobiti suglasnost Županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili propisane upute.

Skup uoči izbora

Andrej Plenković je na skupu predstavio svoj program Odvažno za Hrvatsku uoči nedjeljnih unutarstranačkih izbora. 

"Nitko od ovih ljudi nije povezan rodbinski, svatko je drukčiji, ali je član HDZ-a i dijeli zajedničke vrijednosti i istu budućnost i smjer stranke", rekao je Plenković .

Kako je istaknuo, to govori zato što je "izrazito bitno da stranka u najužem vodstvu bude homogena, da ima ljude koji će puhati u isti rog, dati vjetar u pravi smjer našim jedrima i raditi na jedinstvu stranke. Kad toga nema, kad netko hoće ubaciti u petu brzinu, a netko u rikverc, onda je to je problem", rekao je Plenković.

"Ova stranka je predvodila sve bitne procese u posljednjih 30 godina. Bez te homogenosti teško je upravljati procesima, a izazova je jako puno. Želimo svim znanjem i energijom, ne samo dati sve u provedbi našeg programa nego rješavamo i mnoge krizne situacije kakve nismo planirali, a takvih je bilo puno, gospodarskih, potencijalne nove migracijske, pa i ove s koronavirusom. Sve to zahtijeva puni angažman, dobru suradnju, zajednički stav i brzu reakciju", rekao je Plenković.

"Zajedništvo i odvažnost"

Dodao je kako želi da nakon predsjedanja Vijećem Europske unije HDZ ponovi uspjeh iz 2016. godine. A za to su potrebni zajedništvo i odvažnost, rekao je. "Uz vašu potporu vjerujem u uspjeh 15. ožujka, ali i na parlamentarnim izborima", poručio je Plenković.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta podržao je Plenkovića kao kandidata za predsjednika stranke i njegove suradnike - Ivana Anušića koji je kao 17-godišnjak branio zadarsko zaleđe u Domovinskom ratu, Branka Bačića, koji je zaslužan za realizaciju brojnih projekata u Zadarskoj županiji i druge najbliže Plenkovićeve suradnike.

"Predsjednik Plenković vodio je HDZ u pobjedu. Da nje nije bilo, mi ne bismo imali vladu s 19 ministara HDZ-a, nego bismo imali ministre kao u nekim prethodnim vladama, koji su zaustavili projekte, a ovamo nisu nikada došli. Neki nam predbacuju koaliciju s HNS-om, a s kim smo mogli? Realizirali smo niz projekata i imamo najuspješniju vladu", ocijenio je Kalmeta.

Pozvao je zadarske članove HDZ-a da daju podršku kandidatu za zamjenika Tomi Medvedu te potpredsjednicima Olegu Butkoviću, Branku Bačiću, Ivanu Anušiću i Zdravki Bušić.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.