HDZ-ovci odbili Bajićeve kandidate za Državno odvjetničko vijeće

HDZ-OVCI su sa svojim koalicijskim partnerima po prvi puta odbili podržati kandidate za Državno odvjetničko vijeće koje je predložio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

To je prvi puta da su HDZ-ovci odbili prijedlog kandidata glavnog državnog odvjetnika, od kada Hrvatski sabor imenuje predstavnike Državnog odvjetničpkog vijeća. Iako su nedavno kritizirali Bajića, SDP-ovci su podržali njegove kandidate za to tijelo. Do sada je vrijedilo pravilo da se usvoje kandidati koje podržava struka, kako bi se ostavio dojam da se politika ne miješa u njihov izbor.

U Državnom odvjetničkom vijeću sjedi 11 članova, od kojih sedmero predlažu državna odvjetništva. Sada se izabire šest članova iz redova odvjetništva kojima je istekao mandat. DORH je predložio tri kandidata za svako mjesto, a Mladen Bajić je dao preporuku za njih šest koji su dobili najviše glasova svojih kolega. HDZ sa partnerima je prihvatio dvojicu preporučenih, Darka Kliera i Darka Karlovića, dok je ostale saborska većina u Odboru za pravosuđe odbila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.