HDZ-ovka koja je lupetala o Srbima i vrbama izbačena iz stranke

Foto: Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, Facebook

ČASNI sud primorsko-goranskog HDZ-a jednoglasno je donio odluku o isključenju gradske vijećnice Ivone Milinović iz HDZ-a, javlja Novi list.

Tako je okončana višemjesečna politička agonija koja je započela gostovanjem Ivone Milinović u emisiji Podcast Velebit, koje je završilo na najgori mogući način - njezinim izjavama o Srbima i vrbama. 

Milinović je za Novi list kazala kako nije dobila nikakvu službenu obavijest i da u ovom trenutku ne bi željela ništa komentirati.

Prije mjesec dana podnijela je neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Odbora za nacionalne manjine riječkog Gradskog vijeća, iako je tada rekla da su njezine izjave izvučene iz konteksta.

"Napravila sam gaf, trebala sam biti opreznija i zato sam dala ostavku", kazala je Milinović naglašavajući da ne želi da Odbor za nacionalne manjine bude opterećen onime što se događalo.

"Kontekst ne može biti izgovor za izgovorene riječi pa preuzimam političku odgovornost i podnosim ostavku", izjavila je Hini.

Kaže da je htjela osuditi šovinističke istupe

Inače, Milinović je u Podcastu Velebit iznijela niz kontroverznih izjava vezanih za srpsku nacionalnu manjinu. Za pjesmu Hajdukovih navijača Torcide, koja glasi "Rijeko, puna si Srba / Ne brini, Rijeko, ima još vrba", rekla je kako je neprimjereno pjevati takve pjesme "i davati Pupovcu argument da sutradan plače - 'evo su Hrvati fašisti'".

"Međutim, evo, ako ćemo biti baš bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40", izjavila je u emisiji.

Hini je rekla da je neopozivu ostavku podnijela jer su za nju u poslovnom i privatnom životu važnija djela nego riječi. Dodala je kako je ponosna što su u njenom mandatu u odboru nakon deset godina prvi put povećana sredstva za rad Vijeća za nacionalne manjine za 50 posto.

Moje riječi izvučene su iz konteksta, htjela sam osuditi šovinističke istupe 

"Onaj koji je gledao emisiju i htio shvatiti, shvatio je da su moje riječi izvučene iz konteksta jer je moja namjera bila suprotna, osuditi šovinističke istupe dijela Torcide na utakmici Rijeke i Hajduka, kada su iz Torcide vrijeđali sve građane Rijeke, neovisno o nacionalnosti. Žao mi je što i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nije stao u obranu našega grada i osudio ponašanje Torcide", kazala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.