HDZ-ovka: Rijeci ne trebaju vrbe jer je malo Srba. Možda trebaju u Dalmaciji

Screenshot: YouTube

IVONA Milinović, HDZ-ova gradska vijećnica u Rijeci i nekadašnja asistentica Davora Ive Stiera u EP-u, gostovala je krajem rujna u Podcastu Velebit kod Marka Juriča.

Dobar dio emisiju Milinović i Jurič proveli su pričajući o Srbima. Jurič je, samo da podsjetimo, široj javnosti postao poznat nakon što je zbog govora mržnje Agencija za elektroničke medije prije tri godine na tri dana ugasila Z1 televiziju, na kojoj je imao emisiju.

Kao što smo napisali, Jurič i HDZ-ova mlada uzdanica dobar dio emisije su pričali o Srbima, a u jednom trenutku dotakli su se Hajduka i Torcide.

Uvrijedila je pjesma Torcide

Jurič je spomenuo jednu pjesmu koju Torcida stalno pjeva, a ona je nadodala dijelove koje je on propustio.

"Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba", citirala je vijećnica pjesmicu.

A onda je dala svoj osvrt na pjesmicu. Prvo, rekla je da joj ne smeta navijački folklor. A onda je rekla da Rijeci ne trebaju vrbe jer nema puno Srba.

"Ja nemam ništa protiv navijačkog folklora. Ali imam prema ovome što trenutno čini Torcida, Hrvatskoj radi štetu. Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutra plače da su Hrvati fašisti. Međutim, ako ćemo biti bezobrazni, ljudi trebaju znati da je u Rijeci 6,5 posto Srba, nama ne trebaju nikakve vrbe, možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40", rekla je HDZ-ovka.

"Druga stvar, incidenti koje taj dio Torcide radi gdje oni, u jeku Pupovčeve propagande, 'slučajno' obuku majicu Ubi Srbina, kako bi Pupovac imao o čemu pričati, ja bih rekla da je to jedna orjunaška politika. A onda dolaze u Rijeku glumiti Hrvate, a onda kažu da će navijati za Mađarsku", nastavila je HDZ-ovka.

Jurič se vratio na njenu konstataciju o vrbama i Srbima u Dalmaciji.

"Ako ćemo biti bezobrazni, oni su uvrijedili naš grad", rekla je HDZ-ovka. Na to je Jurič rekao kako ne trebaju nigdje vrbe.

"Pa naravno da ne trebaju, ali ako ćemo govoriti tim jezikom ulice...", rekla je Milinović. Onda je nastavila govoriti o odnosu Hajduka i HNS-a.

Poslali smo HDZ-u upit

Poslali smo upit HDZ-u što misle o istupu svoje vijećnice te hoće li je izbaciti iz stranke. No, u međuvremenu se HDZ javio s priopćenjem. Ograđuju se od nje, a kazali su da će tek odlučiti o njenoj sudbini u stranci.

"Predsjedništvo gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Rijeke oštro osuđuje svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije Gradske vjećnice Grada Rijeke Ivone Milinović koje je iznijela u emisiji "Podcast Velebit". Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZ- om te se ograđujemo od svake izjave vijećnice Milinović. Na stranačkim tijelima raspravit ćemo o navedenom te donijeti odluku o daljnjem tijeku pokretanja stegovne mjere", stoji u priopćenju riječkog HDZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.