HDZ-ovo predizborno obećanje Ličanima je potpuno nadrealno

Dusko Jaramaz, Ivica Galović/PIXSELL

HDZ protiv HDZ-a. Tako će ove nedjelje izgledati izbori u Lici zbog kojih se u tu regiju sjatila sva sila HDZ-ovih ministara.

HDZ-ov kandidat za ličko-senjskog župana Marijan Kustić sučelit će se s bivšim HDZ-ovim županom Darkom Milinovićem. 

Koliko je HDZ-u važno pobijediti HDZ dokazuje i to što se vlada gotovo preselila u Liku. HDZ-ovi ministri rastrčali su se po Lici pa se zna dogoditi da u isto vrijeme više HDZ-ovih ministara razgledava štale, reže vrpce i obilazi sve što se u Lici da obići.

Ono čime HDZ pokušava uvjeriti Ličane da im daju glas je potpuno nadrealno

Čime Ličane pokušavaju uvjeriti da im daju glas?

Između ostalog - obećanjem da će im nakon 2020. godine uvesti pitku vodu. 

HDZ, dakle, Ličanima 2019. godine obećava da će za im za nekoliko godina uvesti vodu. 

Još nadrealnije - to naziva "povijesnim trenutkom". 

HDZ-ov ministar zaboravio tko je na vlasti u Lici sve ove godine koje dio Ličana proživljava bez pitke vode

"Danas smo ovdje uoči povijesnog trenutka ugovaranja odnosno potpisivanja ugovora o izgradnji vodoopskrbe na području Podvelebita, dakle Lukovo Šugarje s jedne strane, Barić Draga s druge, s treće strane Sjeverni dio zadarske županije. Sve su to naselja koja evo ni do dana današnjeg nemaju pitku vodu", sasvim je ozbiljno jučer novinarima u Karlobagu izjavio HDZ-ov ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić. 

Vjerojatno je zaboravio da je "do dana današnjeg", kada naselja koja je spomenuo još uvijek nemaju vodu, u Ličko-senjskoj županiji na vlasti HDZ, i to u kontinuitetu otkad postoji Republika Hrvatska. 

Obećanje uvođenja vode - baš nekoliko dana prije izbora

Zaboravio je i objasniti zašto se baš nekoliko dana prije izbora u dio Like uvodi voda pa su ga na tu činjenicu morali podsjetiti novinari.

"Pitate zašto danas? Danas je prekrasan dan i doista se veselim što je to baš danas ovdje. Ne znam da li imate kakve aluzije", mrtav-hladan je poručio Ćorić.

Ni nakon što mu je reporter N1 televizije Ranko Stojanac odgovorio da naravno da postoje aluzije i da nikad više ministara nije bilo u Lici, ni u jednom danu i ni u jednoj vladi, HDZ-ov se ministar nije dao pokolebati u pravljenju da baš ničega čudnog nema što HDZ u Lici 2019. godine obećava uvođenje vode, i to baš nekoliko dana prije izbora. 

HDZ-ovcima baš ništa nije čudno u svemu

"Ja sam siguran da će i vaša televizija i ostale televizije pozdraviti činjenicu da danas potpisujemo ugovore koji će omogućiti pitku vodu u 2020. i nekoj godini za cijeli ovaj podvelebitski kraj", rekao je Ćorić.

U Lici će sasvim izvjesno pobijediti HDZ, jedino se još uvijek ne zna potpuno sigurno koji. 

A Ličani bi "2020. i neke", kako je to lijepo sročio ministar Ćorić, trebali dobiti pitku vodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.