Hebrang: Mesić ne postupa domoljubno kada ne drži ruku na srcu tijekom sviranja himne

PREDSJEDNIČKI kandidat HDZ-a Andrija Hebrang smatra da je umirovljenje generala 2000. godine bio loš potez predsjednika Mesića jer se time odrekao najkvalitetnijih kadrova u zapovjednoj strukturi Hrvatske vojske. Smatra kako predsjednik Mesić nije postupio domoljubno kada je davao neke izjave o nastanku Hrvatske i predsjedniku Franji Tuđmanu, a prigovorio mu je to što ne stavlja ruku na srce kada svira hrvatska himna.

Hebrang tvrdi da bi generale pozvao u svoj ured te ih dobro iskritizirao i rekao da im je to zadnji put. "Budući da HV treba vaše usluge, dajem vam još jednu šansu", Hebrang opisuje što bi napravio te dodaje kako bi zaprijetio da će onaj tko tako nešto ponovi, odmah ići u mirovinu, piše Jutarnji list.

Nema križ, ali ima kip Majke Božje

Hebrang ističe kako u svojem uredu nema križ, ali da ima kip Majke Božje te ga nosi svugdje gdje radi. Kaže kako je Hrvatska sekularna država i da ne može postojati obveza isticanja križeva, ali da je i zabrana dobrovoljnog isticanja križa nezamisliva za našu zemlju jer postoji sloboda vjeroispovijesti i vjera se može pokazati na radnom mjestu.

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang voli poslušati Thompsonove domoljubne pjesme, no tvrdi i ga danas ne može u potpunosti prihvatiti jer šteti Hrvatskoj pozdravom "Za dom, spremni". "Thompson je 1991. bio jedan od vodećih antifašista jer je ustao protiv velikosrpske agresije koja je imala sva obilježja modernog fašizma. Skidam mu kapu jer je tada stavio glavu u torbu, divim mu se i danas zbog toga", kaže Hebrang te dodaje kako se s Thompsonom ne može složiti oko toga da ustaški pozdrav "Za dom" ima pozitivnu konotaciju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.