HGSS-ovac napadnut na Platku: "Ispitivala me tužiteljica 30-40 minuta"

Screenshot: RTL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Rijeci izvijestilo je danas da je otvorilo istraživanje protiv 21-godišnjaka kojeg sumnjiči da je tijekom nedavne tučnjave na Platku počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Zbog toga je danas ispitan i napadnuti HGSS-ovac Marko Grgačević.

"Pozvan sam kao žrtva. Bio sam s tužiteljicom 30-40 minuta. Nadam se da je ovo moje zadnje saslušanje, odnosno svjedočenje. Nitko to nije spominjao", rekao je RTL-u.

"Dosta mi je to traumatično sve skupa", dodao je.

"Još odlazim na neurološke pretrage pa ne bih govorio o detaljima. Vidjet ćemo sve za nekoliko dana kada nalazi budu gotovi pa da to riješimo", odgovorio je Grgačević na pitanje kakvo mu je zdravstveno stanje.

Istražuje se 21-godišnjaka za kazneno djelo

Podsjetimo, policija je ranije objavila da će prekršajno prijaviti petoricu sudionika tučnjave na Platku, a među njima je i 21-godišnjak protiv kojeg je sada tužiteljstvo pokrenulo i kazneni postupak.

Tučnjava na Platku dogodila se nakon što su trojica mladića u BMW-u, driftajući po skijaškoj stazi, upala u dublji snijeg i zaglavila se. Zatražili su od jednog pripadnika HGSS-a da im izvuče automobil, a kada im je objasnio da to ne može učiniti, napali su ga i udarali.

Tužiteljstvo je tada izvijestilo da ih Policijska uprava primorsko-goranska nije izvijestila o tučnjavi na Platku, u kojoj su ozlijeđene tri osobe, o čemu su doznali iz medija pa je zatražena dostava pisanog izvješća o svemu utvrđenom.

Nakon analize zaprimljenog policijskog izvješća tužiteljstvo je odlučilo da su potrebni dodatni izvidi  tučnjave na Platku nakon kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka.

RTL Danas nam je ustupio snimku tučnjave.