Hidroavion pao kod Vira i potonuo

"NACIONALNA središnjica za traganje i spašavanje na moru dobila je oko 9.40 sati dojavu od centra 112 Zadar o padu zračne jedrilice u more u blizini Virskog mosta, no dolaskom na mjesto nesreće sat vremena kasnije Lučka kapetanija Zadar utvrdila je da je riječ o hidroavionu samogradnji bez registarskih oznaka", navodi se u obavijesti ministarstva mora, prometa i veza Božidara Kalmete.

Naime, u obavijesti se dodaje kako se zrakoplov nije srušio, već je nakon slijetanja na more oštećen te je potonuo. Pilot Boris Štefulj iz Vira nema ozljeda, a hidroavion je dotegljen i vezan u Privlaci. 

"Odmah po dojavi Nacionalna središnjica uputila je na mjesto nesreće plovila pomorske policije i Lučke kapetanije Zadar, a dvije privatne brodice već su pružale pomoć pilotu koji je isplivao", navodi se u obavijesti.

Odmah je kontaktirana kontrola zračne plovidbe koja je potvrdila da je u hidroavionu samo jedna osoba, a o ovoj nesreći izviještena je i Agencija za istraživanje zrakoplovnih nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.