Hitan roditeljski sastanak zbog napada na učenicu ekstremističkog vjeroučitelja

Foto: Index

KAKO doznaje Index, u Osnovnoj školi Matija Gubec sazvan je hitni roditeljski sastanak nakon što je Index objavio da školske kolege verbalno napadaju učenicu koja im je pokušala u grupi na WhatsAppu pokušala objasniti koliko je pogrešno ono što je na satu vjeronauka napravio ekstremistički vjeroučitelj Krešimir Bagarić.

>> Napadi na učenicu ekstremističkog vjeroučitelja: Nabit ćemo te na kolac

Podsjetimo, Index je prije dva dana objavio poruke iz WhatsApp grupe u kojoj sudjeluju učenici osmog razreda OŠ Matija Gubec, pred kojima je vjeroučitelj Krešimir Bagarić slavio srpskog ratnog zločinca Ratka Mladić i zagovarao strijeljanje Stjepana Mesića i Vesne Pusić.

Iz tih poruka je vidljivo kako je jedna učenica pokušavala svojim školskim kolegama protumačiti da je ono što je Bagarić napravio na satu vjeronauka, na što joj je odgovoreno krajnje neprimjerenim porukama, među kojima je i rečenica: "Nabit ćemo te na kolac".

Krizni tim danas počeo s radom, roditeljski u ponedjeljak


Zbog tih poruka u OŠ Matija Gubec sazvan je hitan roditeljski sastanak, na kojem će sudjelovati roditelji učenika tog razreda.

Kako doznaje Index, u OŠ Matija Gubec jutros je održan sastanak pomoćnika ministrice obrazovanja, Momira Karina, ravnateljice škole Ljiljane Klinger i kriznog tima ministarstva koji je ministrica Divjak poslala u tu školu. Taj krizni tim, doznaje Index, s radom je krenuo već danas.

Podsjetimo, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u OŠ Matija Gubec poslala je tim za psihološku pomoć.

"Situacija u OŠ Matija Gubec je ozbiljna i zato smo hitno kontaktirali ravnateljicu, trenutno dogovaramo sastanak i stavit ćemo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku podršku Ministarstva. Isto tako, apeliram na medije da budu maksimalno oprezni pri izvještavanju s obzirom na to da se radi o maloljetnim učenicima", poručila je ministrica Divjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.