Hladan tuš na splitskom sudu: Očekivali četiri "kaznjenjaka", dobili - dva!

NA DANAŠNJOJ sjednici Državno sudbeno vijeće imenovalo je pet novih sudaca splitskog Županijskog suda. Imenovanja su dočekana s nevjericom na Kaznenom odjelu. Umjesto četiri kaznena suca, dobili su tek - dva!

Živaljić ostavio Uskok i prešao u suce

Iz Uskoka na sud prelazi Vladimir Živaljić, tužitelj s višegodišnjom praksom, poznat po svojoj nepopustljivosti. Neće optuženicima biti lako s njim. Odliv iskusnog kadra izazvat će probleme mršavo ekipiranom Uskoku, koji je sada prisiljen pronaći zamjenu za neumornog Živaljića. A to neće biti lako.

Sa Općinskog suda u Splitu na Županijski prelazi i Ivona Rupić, sutkinja poznata po brzom i efikasnom radu. I to bi bilo to, što se tiče Kaznenog odjela, koji se nalazi pod velikim pritiskom zbog ogromnog broja starih, neriješenih predmeta, uglavnom iz oblasti gospodarskog kriminala, ali i znatnog priliva novih Uskočkih predmeta, koji imaju prvenstvo rješavanja.

Građanski odjel pojačan je s Markom Pribisalićem, dosadašnjim vršiteljem dužnosti predsjednika Općinskog suda u Splitu, te sutkinjama Svjetlanom Vidović i Vesnom Kuzmičić, predsjednicom Općinskog suda u Starome Gradu.

Nije sve tako crno

Dosta se polagalo u dolazak novih snaga, tako da je ovakav izbor na splitskom sudu izazvao - hladan tuš! Ipak, nije sve tako crno.

"Neće biti nikakvog problema da se i mi parničari pozabavimo kaznenim predmetima ukoliko se za to ukaže potreba", komentirao je imenovanja sudac Pribisalić, koji je istaknuo i kandidaturu za šefa Općinskog suda, o čemu bi ovih dana trebao odlučiti ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

"Pijani" sudac Polić za šefa Općinskog?

Zakonski, nema prepreka da Pribisalić bude i sudac Županijskog suda i predsjednik Općinskog suda, jedno vrijeme je te dvije funkcije obnašao i predsjednik sudačke udruge Đuro Sessa.

To, međutim, nije izgledan rasplet, među ostalim i zato jer je sudačko vijeće splitskog Županijskog suda za predsjednika Općinskog suda predložilo Mislava Polića, poznatog po izazivanju prometne nesreće u potpuno pijanom stanju usred radnog vremena.

Možda se baš za njega odluči Šimonović, s obzirom da Polić ima podršku i HDZ-a i SDP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.