HLK: Nastavlja se postupak protiv liječnice zbog sudjelovanja u skupovima antivaksera

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

HRVATSKA liječnička komora (HLK) objavila je da se protiv liječnice Alme Demirović nastavlja disciplinski postupak zbog sudjelovanja na antivakserskim skupovima nakon što je danas obustavljen zbog formalno-proceduralnih razloga. 

>> Doktorica Demirović: Nisam bila na skupovima antivaksera

Naime, Časni sud HLK na današnjem je ročištu zbog formalno-proceduralnog razloga nepravomoćnom odlukom obustavio disciplinski postupak protiv dr. Alme Demirović ne ulazeći u sadržaj i meritum same prijave, navodi Komora u priopćenju.

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK će se na tu odluku Časnog suda žaliti Visokom časnom sudu. Časni sud HLK u disciplinskom postupku protiv liječnika Damira Biloglava odgodio je početak rasprave.

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK pokrenulo je protiv ovo dvoje liječnika disciplinski postupak zbog povrede ugleda liječničkog zvanja i postupanja suprotno odredbama Kodeksa medicinske etike i deontologije, a vezano uz njihove javne nastupe u kojima su iznosili nestručne i neznanstvene tvrdnje u vezi cijepljenja protiv covida-19.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.