HND oštro osudio odvratnu montažu Milanke Opačić

Foto: Hina/Twitter

HRVATSKO novinarsko društvo je osudilo odvratan postupak proustaškog portala Dnevno.hr, koji je objavio neukusnu fotomontažu Milanke Opačić. Na njoj, po navodima ovog portala, Milanka Opačić se fotografirala u majici s motivom četiri ćirilična slova S.

>>Otkrivena pozadina slike Milanke Opačić u "četničkoj majici". Naravno, sve je odvratna montaža

Kršenje etičkog kodeksa


Objavu HND-a prenosimo u cijelosti:

"Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje postupak portala Dnevno.hr koji je objavio fotomontažu potpredsjednice Hrvatskog sabora Milanke Opačić tvrdeći da se fotografirala „u majici s četničkim simbolom“.

Kako je utvrđeno policijskom istragom, na originalnoj fotografiji koju je portal Dnevno.hr koristio za fotomontažu, nije potpredsjednica Sabora Milanka Opačić.

Taj je postupak još jedan u nizu napada na pojedince i društvene skupine koje dio medija objavljuje kršeći etički kodeks i profesionalna načela struke.

Ovakve objave mogu potaknuti dodatne izljeve mržnje, pa i fizičke napade, zbog čega HND još jednom zahtijeva od najviših političkih dužnosnika u Hrvatskoj da izravnom i javnom osudom takvog ponašanja nedvosmisleno ukažu na razliku između medijskih sloboda i medijskog širenja netrpeljivosti i mržnje."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.