HNS u Varaždinu dogovorio koaliciju s tri stranke: "Najvažnije je micanje bala smeća"

Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL

Koalicijski sporazum o izlasku na prijevremene izbore za varaždinsko Gradsko vijeće danas su potpisali čelnici varaždinske Hrvatske narodne stranke, Hrvatske seljačke stranke braće Radić, Hrvatske socijalno-liberalne stranke te Hrvatskih laburista - Stranke rada.

Predsjednik HNS-a grada Varaždina Igor Klopotan istaknuo je da su u koaliciju okupili politički centar u gradu Varaždinu te da su u zajedničkom izbornom programu "iskomunicirali ključne točke".

"Veće plaće svima, pogotovo tetama u vrtiću s kojima se dugo politički prepucavalo lijevo-desno. Mi smo i za smanjenje stope prireza sa 7.5 na 5 posto", rekao je Klopotan dodajući da je druga točka zelen i zdrav grad.

"Nema zelenog i zdravog grada bez micanja bala s ulaza u Varaždin. Jasno smo rekli da ćemo podržati svako rješenje koje je zakonito i izvedivo u roku od šest mjeseci do godinu dana, koje možemo sufinancirati kroz Fond za zaštitu okoliša i koje neće dodatno opteretiti kućne budžete naših građana", istaknuo je čelnik varaždinskog HNS-a.

"Smanjenje komunalne naknade za 15 posto"

Dodao je da je jedna od točaka programa koalicije jednakomjeran razvoj infrastrukture u cijelom gradu.

"Mi smo odmah za smanjenje komunalne naknade za 15 posto. Želimo mlade koji ulažu u svoju prvu nekretninu osloboditi na pet godina plaćanja komunalne naknade", istaknuo je Klopotan te dodao da od gradonačelnika i gradske uprave traže plan za rekonstrukciju prometnica i cestovne infrastrukture.

Prijedlog koalicije je i da svi umirovljenici s mirovinama manjim od 530 eura dobiju uskrsnice, ali i božićnice u iznosu od 75 eura, da naknada za novorođeno dijete iznosi 1500 eura te da se cijena dječjeg vrtića smanji za sve na 30 eura na mjesec.

Član HSLS-a Zoran Vidović istaknuo je kao glavni dio programa "micanje bala koje su pod enormnim uvjetima trebale biti preseljene".

"Mi to znamo bolje, drugačije i bitno jeftinije. Nadamo se da će nas birači podržati da u tome uspijemo nakon formiranja Gradskog vijeća", rekao je Vidović.

"Nećemo bježati od odgovornosti"

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Krunoslav Lukačić istaknuo je kako vjeruje da građani Varaždina zaslužuju bolje.

"Izborom ljudi s ove koalicijske liste sigurno će dobiti odgovorne ljude koji neće bježati od odgovornosti. Pozivam sve da izađu na izbore i biraju ono što je najbolje za građane Varaždina", poručio je Lukačić.

U ime HSS-a Braće Radić koalicijski je sporazum potpisao Robert Đuranec, a u ime Laburista Jadranka Lukavečki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.