Hoće li optuženi za ubojstvo doživjeti kraj suđenja?

PETRU Juriću, 85-godišnjem Trogiraninu, optuženom za ubojstvo Zagrepčanina Zlatka Mikulića, zdravstveno stanje sve je lošije i nije uopće raspravno sposoban, konstatirali su danas vještaci. Jurić je iz bolnice otpušten u lipnju nakon operacije karcinoma. Nepokretan je, stalno leži, bubrezi su mu otkazali, javila se demencija i inkontinencija, ne kontaktira sa okolinom, odbija hranu...

Bit će mu sve gore i gore...

Patolog Antonio Alujević kaže da mu se stanje može jedino pogoršati. Sutkinja Maria Majić našla se u neuobičajenoj situaciji. Što napraviti? Suđenje je odgođeno, u prosincu bi ga ponovno trebali vještačiti da se ocijeni raspravna sposobnost. Hoće li poživjeti da dočeka odluku suda?

Jurića su, inače, do prije godinu dana držali u pritvoru. Vrhovni sud ga je na koncu pustio, nakon što su ga u sudnicu doslovno unijeli! U zatvoru je smršavio 20 kilograma. Sve do tada upravo je Vrhovni sud inzistirao da se Jurić drži u pritvoru. Pobili su, naime, odluku izvanraspravnog vijeća, koje ga je pustilo na slobodu. 

Mikuliću je Jurić zario nož u srce nakon banalne prepirke na stubištu. Zagrepčanin je tog dana stigao sa obitelji i prijateljima na godišnji odmor. Jurić se branio da je bio napadnut. Susjedi su se žalili na njegov nagao temperament.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.