Hoćete li potpisati peticiju za liberalizaciju taksi usluga?

Foto: FaH

NAKON što je ministar prometa Butković najavio udar na Cammeo i Uber, a Cammeo potom odustao od poslovanja u Splitu, pokrenuta je prva peticija s ciljem liberalizacije taksi usluga.

Organizator peticije je HSLS Split, a žele omogučiti legalno tržišno natjecanje za sve koji nude usluge prijevoza građana.

Kako organizatori kažu, zagovaraju slobodu tržišnog natjecanja s naglaskom na smanjivanje i ukidanje birokratskih zavrzalama koje muče sve koji su se odlučili baviti poduzetništvom u Hrvatskoj, odlučili su se pokrenuti inicijativu promjene zakonskih odredbi koje će omogučiti legalno tržišno natjecanje svima koji nude usluge prijevoza građana. 

"Dakle, za sve isti i manje zahtjevni uvjeti, kako novim ponuđačima usluga prijevoza, pa tako i dasadašnjim taksistima, kojima bi trebalo umanjiti uvjete po kojima dobijaju dozvole.



Upravo zato, potaknuti velikom podrškom javnosti, ovom inicijativom želimo građanima osigurati daljno i neometano korištenje tih usluga. Problematika autotaksi prijevoza u Hrvatskoj je stara priča koja seže još u socijalizam prošle države, no volja građana je do danas ostala ista – građani žele sigurnu i poštenu uslugu, čista vozila, pristojne vozače i povoljniju uslugu od ove što imamo danas! To je naš forte i zato ovom peticijom želimo pokrenuti liberalizaciju taksi usluga! 


Poručujemo ministru Butkoviću, kao i svima ostalima koji odlučuju o ovom pitanju; vrijeme socijalizma i monopola je srećom davno završeno! Prihvatite volju građana i ozakonite rad svih prijevoznika – na zadovoljstvo građana", poručuju HSLS-ovci.

Peticiju možete potpisati na peticija24.com.

U svojem prioćenju o prestanku poslovanja u Splitu, Cammeo je također najavio pokretanje slične peticije.